„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Zece ani de la împlinirea unui vis în Mesici-Voivodina
Duminica a 3-a după Rusalii a fost ziua în care românii din Mesici-Voivodina au fost în sărbătoare. La vreme frumoasă de vară, fraţii noştri din Mesici şi-au adus aminte de cei zece ani de când a fost pusă piatra de temelie a sfântului locaş din satul lor.
În urmă cu zece ani, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, împreună cu mulţi preoţi din Voivodina, Timoc şi Banatul nostru românesc, au pus piatra de temelie pentru prima biserică ortodoxă română din Voivodina ce urma să se construiască după 80 de ani, fiind şi prima biserică românească în Mesici. De construcţia noului locaş de închinare s-a ocupat vrednicul protopop onorific Cornel Juica, parohul acestei comunităţi româneşti. Biserica a fost terminată şi târnosită în 28 august 2011.
În cântecul de bucurie al fanfarei satului şi al corului bisericii din Nădlac - România, ierarhul locului a descins în mijlocul creştinilor din Mesici, fiind întâmpinat de copii şi tineri îmbrăcaţi în frumoase costume populare.
În cuvântul de învăţătură, după ce a vorbit celor prezenţi despre grijile lumeşti şi cum ar trebui să ne raportăm la ele, Preasfinţitul Părinte Daniil a reamintit faptul că la temelia bisericii din Mesici sunt puse trei pietre din locuri istorice ale României, care trebuie să se constituie ca un liant duhovnicesc între românii care trăiesc de o parte şi de alta a frontierei.
După slujbă, au luat cuvântul pr. vicar Emanuel Tapalagă, pr. Ştefan Păcurar, precum și semnatarul acestor rânduri, care a transmis gândurile bune şi frăţeşti ale Preasfinţitului Părinte Lucian, amintind de momentul punerii pietrei de temelie, precum şi de datoria de a nu uita niciodată locurile strămoşeşti şi de a păstra şi dezvolta legăturile strânse ce există între parohiile noastre din Banatul Montan şi parohiile româneşti din Serbia.
Din delegaţia reşiţeană au făcut parte şi vechii prieteni ai românilor din Serbia: Nicolae Plujar - preşedintele „Asociaţiei culturale Reşiţa Română”, Erwin Iosef Ţigla - preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan, Mario Balint și Mariana Stratulat, ziaristă la CPE „Libertatea” din Pancevo. La final, părintele paroh a oferit diplome de merit oficialităţilor locale şi celor care au sprijinit sub diferite forme tot ce s-a realizat în această parohie românească, precum şi o plachetă omagială Preasfinţitului Părinte Episcop Daniil.