„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cursuri de perfecţionare pentru angajaţii Policlinicii „Providenţa“
În colaborare cu Crucea Roşie Iaşi, săptămâna trecută, 16 angajaţi ai „Policlinicii Providenţa“ (asistenţi şi registratori medicali), au participat la un curs de prim ajutor. În sediul nostru pot apărea adesea situaţii de urgenţă, cu atât mai mult cu cât, în fiecare zi câteva sute de pacienţi vin la noi pentru consultaţii şi tratamente.
Acest curs este foarte util pentru fiecare dintre noi şi pentru că ne-a dat posibilitatea de a învăţa tehnici cheie de salvare a vieţii până la sosirea ambulanţei şi a personalului specializat în medicina de urgenţă.
Cursurile au fost predate de un medic, atestat ca formator de prim ajutor premedical, iar Crucea Rosie a pus la dispozitie toate materialele necesare.
Toţi cei 16 angajaţi participanţi, au obţinut certificate de absolvire eliberate de Crucea Rosie Română, care conţin şi emblema Centrului European de Referinţă în acordarea Primului Ajutor.
„Acest curs este foarte important pentru noi, mai ales că viaţa unui pacient aflat într-o situaţie de urgenţă depinde foarte mult de priceperea celui ce acordă primul ajutor“, a subliniat Lăcrămioara Cojocaru - asistent-şef la Policlinica „Providenţa“.
„Prin participarea la aceste cursuri, am conştientizat cât de important este să cunoşti exact etapele procesului de salvare, să îţi păstrezi calmul în astfel de situaţii şi să acţionezi rapid pentru că, de cele mai multe ori, câteva minute pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Vin zilnic la noi, oameni cu diverse afecţiuni şi fiind şi şi mamă a doi copii, consider că aceste cursuri sunt foarte utile atât în activitatea mea de la policlinică, cât şi în familie“, a spus Diana Sandovici, registrator medical în cadrul Compartimentului Triaj al policlinicii.
„Este foarte important să fim informaţi şi instruiţi, deci valoroşi în ceea ce facem. Autosuficienţa e o gândire greşită. Dezvoltarea profesională e prioritară acum la noi. Ea va continua în următoarea perioadă cu participarea asistenţilor noştri la cursuri importante pentru activitatea lor care au ca temă: abordarea relaţiei asistent medical - pacient şi infecţiile nosocomiale - prevenire şi control“, a concluzionat Daniela Naclad, directorul Policlinicii „Providenţa“.