„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfântul Nectarie, cinstit în mod deosebit la Iaşi
Credincioşii din mai multe părţi ale Moldovei au participat miercuri, 9 noiembrie 2016, la hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Nectarie“ din Iaşi. La finalul Sfintei Liturghii a fost organizată o procesiune cu racla în care se află un fragment din moaştele sfântului taumaturg pomenit de Biserica noastră pe 9 noiembrie.
Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie“ din Iaşi şi-a serbat miercuri, 9 noiembrie 2016, hramul. Edificiul a devenit cunoscut în toată ţara şi în străinătate după ce, în urmă cu un deceniu, primea în dar un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, adus de la Mănăstirea „Sfânta Treime“ din Eghina - Grecia. În seara zilei de 8 noiembrie, un sobor mare de preoţi a oficiat Vecernia unită cu Litia. În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de părintele Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului 1 Iaşi, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a vorbit în cuvântul de învăţătură despre viaţa Sfântului Ierarh Nectarie, care mijloceşte înaintea Mântuitorului Hristos cu rugăciunile sale. „Am venit aici cu credinţă şi cu dragoste să-i mulţumim Sfântului Nectarie pentru darurile revărsate asupra noastră. Sfinţii se roagă pentru noi să câştigăm virtuţi pentru împărăţia lui Dumnezeu“, a spus părintele protopop. La final a avut loc o procesiune cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, în jurul bisericii aflate în sărbătoare, cu prapuri şi cruci, cântările religioase fiind completate de bătutul toacei şi dangătul clopotelor. „Această procesiune ne aduce aminte de momentul venirii moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie în parohia noastră. Sfântul este un izvor nesecat de tămăduiri pentru credincioşii care i se roagă cu credinţă pentru a primi vindecare. Sfântul Nectarie îi ajută pe toţi cei care au nevoie de tămăduire de la Dumnezeu“, a remarcat în cadrul procesiunii părintele paroh Petrică Lehaci. Credincioşii veniţi în număr mare la această sărbătoare s-au închinat cu multă credinţă la moaştele Sfântului Nectarie şi au cerut cele de folos pentru viaţa lor. „Sfântul Nectarie mi-a purtat paşii către biserica lui. Dimineaţă am citit acatistul sfântului şi l-am rugat să mă ajute. Deşi aveam programare la spital, Sfântul Nectarie a rânduit să fiu prezentă la slujbele închinate pomenirii lui“, a spus Elena din Aroneanu.