„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Vatra Dornei
De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la mănăstirea ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic numit și „Izvorâtorul de Mir”.
Aici a fost întâmpinat cu multă dragoste, nu numai de întreaga obște monahală și soborul de preoți, ci și de bătrânii asistați din căminul mănăstirii și de credincioșii veniți din oraș și din împrejurimi, pentru a lua parte la sfânta slujbă.
Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amplasată în apropierea bisericii, răspunsurile la strană fiind oferite de către membrii corului Bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Pimen a săvărșit și o hirotonie întru diacon.
După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Pimen a trecut pe la patul fiecărui bolnav netransportabil pentru a dărui un cuvânt cald și binecuvântarea arhierească.
Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o Slujbă de Parastas pentru sufletele celor plecați la Domnul și cu o agapă frățească, oferită de mănăstire pentru toți închinătorii veniți de aproape sau de departe.
Scurt istoric al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Vatra Dornei
Situată în Municipiul Vatra Dornei, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” este ridicată pe strada Chiliei, unde tradiția spune că, în vremuri imemoriale, existau vetre sihăstrești.
Lucrările de construcție au avut loc între anii 1997-2003, iar la 7 decembrie a fost târnosită.
La data de 10 ianuarie 2004, a venit aici un grup de măicuțe din Mănăstirea Dragomirna, care au pus început bun vieții de mănăstire, precum și îngrijirii celor bolnavi, ajunși la vârsta neputințelor.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, s-a deschis în incinta mănăstirii și un așezământ social care adăpostește în prezent un număr de 33 de persoane vârstnice, majoritatea imobilizate la pat de diferite boli grave. De buna funcționare a așezământului, incluzând aprovizionarea, îngrijirea medicală și duhovnicească a persoanelor asistate, se îngrijește maica stareță, stavrofora Andreea Rotar. (A.A.)