„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Activităţi la American Corner
Săptămâna trecută, American Corner Craiova a încheiat cu succes mai multe proiecte desfășurate de-a lungul sezonului estival. Proiectele au fost dezvoltate exclusiv pentru copii, constituindu-se într-o alternativă utilă și oportună pentru petrecerea cu folos a vacanței de vară. Săptămânal, timp de două luni pline, bibliotecarii de la American Corner au desfășurat activități pe marginea unor teme precum educația prin cultură, animație, lectură sau acțiuni în aer liber, însușirea toleranței, a civismului și a colaborării ca părți esențiale ale conviețuirii în societate.
Astfel, în toate zilele de miercuri ale ultimelor două luni, copiii și-au dat întâlnire la bibliotecă pentru Games Day. Un regal al jocurilor de echipă, o bună ocazie pentru socializare, strategie și competiție constructivă. Îndrumați de voluntarul Armand Pascu, copiii au fost introduși în universul atrăgător al jocurilor, unde, mizând pe expresivitate, dând frâu liber imaginației și punându-și în valoare aptitudinile de colaborare și competiție, s-au folosit de jocurile puse la dispoziție de bibliotecari pentru a se împrieteni și comunica. În completarea acestor activități, în fiecare dintre săptămânile lunilor iulie și august, în zilele de joi și vineri, copiii au vizionat filme, parte de animație și parte documentare, fără deosebire lungmetraje cu o profundă componentă educativă. De asemenea, pentru luna august exclusiv, în fiecare zi de luni, respectiv vineri, voluntarele Delia Marinela Mâță și Cristina Maria Galep, doctorande în cadrul Facultății de Litere din Craiova, s-au lansat, alături de copii, în activități de lectură în cadrul clubului omonim. Prin lecturi diverse, povestiri și dezbateri constructive, copiii au avut acces la opere consacrate ale literaturii noastre, dar și la diferite specii literare specifice altor culturi. Activitățile desfășurate, departe de a fi canonice și stricte, s-au caracterizat prin deschidere și lipsă de formalism, prin voioșie și energie, totodată.
Fun in Summer, pe de altă parte, proiect pilotat în premieră în cursul acestui an, a fost rodul colaborării stabilite între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă. Cele opt teme derulate de-a lungul lunilor iulie și august au avut menirea de a-i conștientiza pe copii în legătură cu mai multe subiecte de actualitate, precum începuturile aviației în România, protecția mediului, viața și obiceiurile sănătoase, istoria Craiovei, a artei și a costumului românesc. (Biroul de presă, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”)