„În vremea aceea a intrat Iisus, într-o sâmbătă, în casa unuia dintre mai-marii fariseilor, ca să mănânce pâine. Și a zis celui care-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici p
Mitropolia Olteniei şi-a desemnat reprezentanţii pentru festivalul „Lăudaţi pe Domnul”
Mitropolia Olteniei va fi reprezentată oficial la cea de a IX ediţie a Festivalului-concurs „Lăudaţi pe Domnul” de corul bărbătesc al Universităţii din Craiova, dirijat de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa. Corala a luat fiinţă anul acesta, la iniţiativa Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, fiind formată din membrii corului Facultăţii de Teologie din Craiova, precum şi din studenţi de la alte facultăţi craiovene (Litere, Drept, Medicină etc.). În vederea acestei participări, corala bărbătească a Universităţii din Craiova a susţinut un concert de praznicul Sfinţilor Serghie, vineri, 7 octombrie, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului de restaurare şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei. „Este o mare cinste pentru noi să reprezentăm Oltenia la acest festival naţional de mare tradiţie muzicală. Sperăm ca prin repertoriul pe care l-am pregătit să aducem bucurie şi cinste celor care şi-au pus încrederea în noi şi să ducem mai departe tradiţia prestaţiilor bune şi foarte bune ale înaintaşilor noştri. Nu este deloc uşor, dar, cu ajutorul Sfinţilor Trei Ierarhi, patronii Facultăţii noastre de Teologie, suntem încredinţaţi că vom reuşi să ne prezentăm la înălţimea aşteptată”, a mărturisit pr. lect. univ. dr. Adrian Maziliţa, profesor de muzică bisericească la Facultatea de Teologie din Craiova şi dirijor al coralei universitare.
Festivalul-concurs naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul” este organizat de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acest festival-concurs își propune să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu și la cultivarea comuniunii frățești, să susțină interpretarea autentică a muzicii bisericești, să identifice și să promoveze formațiile de muzică bisericească valoroase. Ediția a IX-a a festivalului-concurs se înscrie între manifestările dedicate anului 2016, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu și al tipografilor bisericești.