„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi la Horezu şi Craiova
De praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, mai multe locaşuri de închinare din Mitropolia Olteniei şi-au serbat hramul. Între acestea, la loc de cinste s-a numărat Mănăstirea Horezu. Sfânta Liturghie a fost săvârşită aici de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Aleasa prăznuire a adunat sute de credincioşi, dornici să primească binecuvântare şi să înalţe rugăciune în istorica ctitorie a Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu. În cuvântul de învăţătură, IPS Părinte Arhiepiscop Varsanufie a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală şi a vorbit despre viaţa şi faptele minunate ale Sfinţilor Împăraţi.
Sărbătoarea a fost marcată în chip deosebit şi în Cetatea Băniei. Trei locaşuri de închinare şi-au deschis porţile pentru a-i primi pe credincioşi la Sfânta Liturghie. În cea mai veche dintre ele, Biserica Obedeanu, sfânta slujbă s-a încheiat cu o agapă frăţească, organizată spre pomenirea ctitorului principal, boierul Constantin Obedeanu. Tot spre amintirea marelui om de cultură şi filantrop craiovean, au fost inaugurate noile porţi aşezate la intrarea în incinta bisericii. Lucrarea, realizată cu sprijinul şi dăruirea mai multor oameni de bine, a fost însemnată cu monograma Mântuitorului Hristos şi cu iniţialele ctitorului (CO). Tot cu acest prilej, sute de credincioşi au venit la închinare în Biserica „Ziua Crucii”, din cartierul Rovine, şi „Înălţarea Domnului”-Craioviţa, care şi-au serbat cel de al doilea hram.