„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
700 de ani de atestare documentară a comunei Viișoara, judeţul Cluj
La Viişoara, judeţul Cluj, au avut loc mai multe manifestări cu ocazia împlinirii a 700 de ani de atestare documentară a localităţii. La festivităţi a participat şi Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a sfinţit Monumentul Eroilor. Evenimentule dedicate împlinirii celor 700 de ani de atestare documentară a localităţii au început cu un simpozion şi au continuat cu inaugurarea parcului „Grădina de vară” și sfințirea Monumentului dedicat Eroilor Neamului din Viișoara. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei, ierarhul și-a exprimat bucuria de a participa la manifestările de la Viișoara și a subliniat importanța evocării şi cinstirii eroilor. Primarul Ioan Roman a adresat Părintelui Mitropolit Andrei mulțumiri pentru prezența și slujirea în localitate și a vorbit despre semnificația monumentului dedicat eroilor. Au mai luat cuvântul prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, care i-a felicitat pe cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, și sculptorul Alexandru Păsat, autorul monumentului.
Manifestările desfășurate în memoria celor 145 de eroi din Viişoara au fost organizate de Primărie și Consiliul local, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.