„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
A început Târgul de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu
Sibienii au posibilitatea să cunoască oferta de carte și revistă religioasă a 19 edituri și redacții din mai multe orașe ale țării în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă din Sibiu, eveniment ce se desfășoară în perioada 2-5 noiembrie.
Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu găzduiește și în acest an Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă, o manifestare organizată de Asociația „Scriptus” din Sibiu, în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului și prin confinanțare de la Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu.
Deschiderea oficială a târgului a avut loc joi, 2 noiembrie, în prezența consilierului cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, a protopopului de Sibiu, Ioan Coșa, a vicepreședintelui Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, a directorului Bibliotecii „ASTRA”, Silviu Borș, a numeroși preoți, teologi, cadre didactice și studenți.
Directorul Bibliotecii „ASTRA”, Silviu Borș, i-a felicitat pe organizatori pentru cea de-a XVII-a ediție a evenimentului găzduit de biblioteca sibiană.
„Este al cincilea an când găzduiesc evenimentul în calitate de director al Bibliotecii «ASTRA» și vă pot spune de acum bun-venit și pentru ediția din 2018”, a spus Silviu Borș.
Vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, a subliniat locul aparte al acestei manifestări anuale în calendarul de evenimente culturale din Sibiu. „Sunt bucuros că și la această ediție pot fi alături de cei care an de an se străduiesc ca acest târg să se desfășoare la Sibiu. Ne bucurăm că vă putem găzdui, că suntem alături de dumneavoastră și că partea creștină a educației este prezentă și din ce în ce mai puternică”, a spus Marcel Luca.
Lansări de carte, dezbateri și evenimente
În cuvântul său, pr. Emanuel Tăvală, consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și a vorbit despre rolul cărților religioase în formarea unui intelectual și a unui credincios.
„Nu vă sfiiți să vă apropiați de aceste cărți, pentru că Petre Țuțea spunea că fără cărți pot trăi doar animalele și analfabeții. Să încercăm să nu ne încadrăm în nici una dintre categoriile menționate. Nu vă sfiiți să invitați la dans orice carte vă atrage atenția, pentru că frumusețea cărții nu o veți descoperi doar aici, ci acasă, în liniștea dumneavoastră și tot acolo cu siguranță vă veți zidi și sufletește”, a spus pr. Emanuel Tăvală.
La final, organizatorul evenimentului, președintele Asociației „Scriptus” din Sibiu, Lucian Coca a transmis câteva gânduri legate de evenimentul ajuns la cea de-a XVII-a ediție.
„Sibiul devine capitala cărții duhovnicești, locul unde numeroase edituri și redacții de revistă religioasă din țară revin pentru a prezenta publicului însetat de hrană duhovnicească roadele cuprinse între coperțile cărților tipărite în decursul anului ce a trecut”, a spus Lucian Coca.
Anul acesta au loc, în cadrul târgului, peste 40 de lansări de carte, dezbateri, un concert susținut de Corul „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu și tombole cu premii.