„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
A treia ediție a Festivalului „Corul Timotei Popovici la ceas aniversar”, la Sibiu
Șase coruri au participat luni, 17 iunie, la cea de-a treia ediție a Festivalului „Corul Timotei Popovici la ceas aniversar”, eveniment găzduit de Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La festival a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
La ediția din acest an a festivalului coral organizat la hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu au participat Corul „Anastasis” al Catedralei Episcopale din Deva, dirijat de Paul Kladni, Corul „Armonia” al Casei Municipale de Cultură din Turda, dirijat de pr. Sebastian Zahan, Corul de Cameră „Voces” din Oradea, dirijat de lect. dr. Carmen Rus, Corul de Cameră al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, dirijat de pr. lect. dr. Sorin Dobre, Corala „Șaguniana” a Protopopiatului Sibiu, dirijată de pr. Alexandru Szasz și Corul „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu, dirijat de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza.
Corurile au susțiunut recitaluri cu piese muzicale religioase și patriotice, iar publicul a avut posibilitatea să asculte piese religioase precum „Rugăciune”, „Mărturisiți-vă Domnului”, „Anixandare”, „Doamne, buzele mele” și piese patriotice: „Iancu la Turda”, „Limba noastră”, „Binecuvântează, Doamne, România”.
La finalul festivalului, Părintele Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe coriști și pe dirijori pentru prestația lor și pentru dragostea față de muzica religioasă corală.
„Aplauzele pe care le-ați obținut în timpul desfășurării acestui concert, dar mai ales cele de la final, exprimă dragostea pe care o avem toți față de aceste minunate creații ale noastre, față de faptul că mai avem nevoie și de bucurie exprimată prin cânt, nu doar de preocupări și lucruri care ne supără și ne întristează. Dumneavoastră faceți ceea ce întreaga țară și întreaga lume ar trebuie să facă: să fie într-o armonie deplină. Unele corale chiar au acest nume, armonia. Toți ați încercat să vă armonizați vocile, să redați cât mai melodic și cât mai cald, uman și divin, mesajul pe care l-au transmis textele pe care le-ați interpretat. Sunt foarte bucuros și mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că sărbătoarea cea mare a Rusaliilor și sărbătoarea hramului Catedralei mitropolitane au fost încununate de manifestarea aceasta, Festivalul coral «Timotei Popovici»”, a spus ierarhul.
Dirijorii corurilor au primit diplome de participare și flori din partea organizatorilor și au fost binecuvântați de Părintele Mitropolit Laurențiu. Festivalul a făcut parte din Proiectul „Lumină și Armonie”, co-finanțat de Consiliul local și Primăria Sibiu.