„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
„Academia de Timp Liber” de la Ghimbav, în cursul anului școlar
Sub ocrotirea Sfântului Dimitrie Basarabov, a avut loc deschiderea oficială a Atelierelor Creative din cadrul „Academiei de Timp Liber”, de la Ghimbav, județul Brașov. La deschiderea programului din acest an școlar au participat peste o sută de copii și tineri din comunitatea brașoveană.
După Școala de Vară, Parohia Ghimbav I, județul Brașov, continuă proiectele de educație non-formală, prin Atelierele Creative ale „Academiei de Timp Liber”. În timpul anului școlar, copiii și tinerii din Ghimbav au posibilitatea de a-și exersa talentele în cadrul a zece ateliere creative desfășurate, prin bunăvoință directorului Școlii Gimnaziale din localitate, Sanda Liana Paise, în incinta unității de învățământ.
Deschiderea oficială a Atelierelor Creative a avut loc în incinta Școlii Gimnaziale din oraș, unde s-au adunat peste 100 de copii și tineri, însoțiți de părinți, pentru prezentarea atelierelor, coordonatorilor și a regulamentului de funcționare. După momentele de început, unde li s-a prezentat participanților și părinților programul de desfășurare săptămânală a atelierelor, părinții au semnat regulamentul de ordine interioară, cei mici au participat la primele ore de curs, unde și-au cunoscut coordonatorii și colegii de echipă.
Părintele Daniel Puia-Dumitrescu, inițiatorul proiectului, a spus că „este de datoria noastră, a adulților implicați în cultură și în educația generației tinere, să le oferim celor mici șansa de a se dezvolta din punct de vedere cultural într-un mediu plăcut, sub coordonarea unor profesioniști, nu numai cu scopul de a se distra și a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai pe gustul lor, ci și cu dorința de a face performanță, de a-și cultiva talentul și a deprinde aptitudini care să devină competențe. Cu siguranță, participarea a aproximativ o sută de înscriși, oferta variată și nevoia de a-i dezvolta pe tineri din punct de vedere intelectual, plus performanțele, care sigur vor veni, vor arăta din nou necesitatea creării Centrului de Activități pentru Copii și Tineri de la actuala casă parohială a noastră”.
Participarea la ateliere nu a fost condiționată de apartenența la școala din localitate, nici de statutul de locuitor al orașului. La fel, chiar și la deschidere, pr. Daniel Puia-Dumitrescu a subliniat că nu sunt restricţionări în funcţie de etnia sau confesiunea participanților.
Echipa de coordonatori din cadrul Academiei de Timp Liber susţine cele zece ateliere: Chitară (Lidia Ciolănel și Ovidiu Modiga), Creativ - Hand-Made (Teodora Tache), Fotografie (Denisa Moldovan), Germană (Ramona Dragu), Engleză (Dragoș Enea), Interpretare vocală (Elena Tofan), Pictură (Ioana Todor), Pictură Icoane (Theodora Sima), Scriere Creatoare și Lectură, Teatru (coordonator pentru ultimele două Daniel Puia-Dumitrescu). Cursurile vor continua în fiecare sâmbătă, cu respectarea programului de vacanță și vor fi încununate de târgurile de Crăciun și de Paști, de serbări, expoziții și evenimente culturale, pe care organizatorii le vor pregăti pe parcursul anului școlar. (Dragoș Enea)