„În vremea aceea Iisus învăța și de față ședeau farisei și învățători ai Legii, veniți din toate orașele mici ale Galileei, ale Iudeei și din Ierusalim. Iar puterea Domnului se arăta în tămăduiri.
Activitate cu copiii la Parohia „Naşterea Domnului”
La Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului" din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a avut loc marți, 29 octombrie, o întâlnire cu elevii de la Școala „Constantin Brâncuși", coordonată de directoarea Eugenia Marcu şi directoarea adjunctă Mirela Nicoară.
Activitatea desfăşurată în parohia clujeană face parte din parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar", care este continuat și în acest nou an şcolar. De această dată, în cadrul activității derulate marţi, 20 octombrie, elevii au descoperit „secretele bucătăriei tradiționale românești", și anume, cum se pun castraveții pentru iarnă. Sub atenta îndrumare a unei credincioase din parohie, o bună gospodină, ca toate mamele și bunicile, elevii, împărțiți în echipe, au așezat în borcane castraveții, au adăugat ingredientele și s-au bucurat împreună de rezultatele muncii lor.
Elevii au fost însoțiți de profesoara de religie Daniela Necula, coordonatoarea proiectului „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar", iar munca copiilor a început și s-a terminat cu o rugăciune rostită împreună cu părintele Dorel Man.
La această „lecție de gospodărie", elevii au învățat și alte taine ale conservelor tradiționale: zacuscă, gemuri, dulceață; apoi, toți cei prezenți au participat la o mică agapă bine meritată și au primit iconițe și diplome.
Darul cel mai de preț pe care l-au primit copiii la această întâlnire a fost acela că au învățat să ducă mai departe „secretele” bucătăriei tradiţionale. Lucrând împreună, în echipă, între ei s-a creat o comuniune și, ca într-o familie, fiecare a pus umărul să ia o parte din povara celuilalt. Ei au învățat că oboseala acestei munci este răsplătită de bucuria de a spune celor dragi că pot mânca liniștiți pentru că „sunt puși la mama acasă". Copiii au mai învățat să respecte munca celor mari pentru că în ea este iubire, responsabilitate și îndemnul de a le urma exemplul.