„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activitate cu elevii la parohia clujeană „Naşterea Domnului”
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolea Buda, au fost primiți vineri, 30 septembrie, elevi de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, coordonată de directoarea Eugenia Marcu şi de directoarea adjunctă Mirela Nicoară. Elevii au venit la biserică, de data aceasta, pentru a-L descoperi pe Dumnezeu și prin creația Sa, plantele, arborii, prin lumea „verde” ce înfrumusețează viața în fiecare zi.
La această oră de religie desfăşurată la Biserica „Naşterea Domnului” din cartierul clujean Gheorgheni, elevii clasei a VII-a A, diriginte prof. Lenuța Zănoagă, de la Școala „Constantin Brâncuși”, au participat la activitatea „Din tainele naturii” în cadrul căreia le-a fost dezvăluită purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru oameni, reflectată în tot ceea ce îi înconjoară. Elevii au venit la biserică însoțiți de profesoara de religie Daniela Necula, iar această lecție despre plante a fost ținută de invitata parohiei la această activitate, Maria Cantor, profesor de floricultură la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Lecția a început cu o rugăciune rostită de elevi împreună cu părintele Valentin Bochiș și apoi, în sala de la demisol, prin intermediul unui videoproiector, copiii au cunoscut mai îndeaproape plantele pe care le menționează Biblia, legate de viața Maicii Domnului, a Mântuitorului și de scene din Vechiul Testament: crinii, trandafirii, garoafele, crăciunițele, nardul, măslinul, stejarul, isopul și multe altele. Ei au fost uimiți să afle că toate plantele au fost create de Dumnezeu cu un rost, pe lângă faptul că, prin culoare, miros și formă, ne aduc bucurie și mângâiere.
La sfârșitul prezentării, fiecare elev a spus în câteva cuvinte ceea ce l-a impresionat mai mult din cunoștințele noi dobândite, apoi toți cei prezenți au participat la o agapă.
Elevii au învățat astfel să respecte natura ca fiind unul dintre darurile cele mai de preț primite de la Cel de Sus, să-și întărească și credința pentru că, numai dintr-o mare iubire, Dumnezeu a creat pământul să fie stăpânit de oameni, să îl îngrijească pentru ca și generațiile viitoare să se bucure de bogățiile și de marea sa frumusețe.
Activitatea desfăşurată la Biserica „Naşterea Domnului” face parte din Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”, încheiat între Școala „Constantin Brâncuși” și parohie.
Unul din scopurile acestui parteneriat a fost acela de a oferi elevilor modele de viaţă, fiind organizate în biserică întâlniri cu credincioşi din parohie, de diferite profesii, care, în cadrul unor discuţii libere cu copiii, să le dezvăluie acestora din diferitele taine ale vieţii.