„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activitate cu voluntarii din tabere, la Sângeorz Băi
Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului a organizat, între 20-22 octombrie, la Sângeorz-Băi, o „Tabără de mulţumire” pentru voluntarii care în această vară au contribuit la organizarea şi desfăşurarea taberelor pentru copii şi adolescenţi.
Anul acesta, Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului a organizat nouă tabere pentru aproximativ 700 de copii şi adolescenţi cu vârste între 8 şi 18 ani. Aceste tabere au fost posibile cu ajutorul a peste 100 de voluntari, dintre care 60 au reuşit să participe în „Tabăra de mulţumire”, aflată la a treia ediţie. Organizatorii şi-au exprimat recunoştinţa pentru efortul şi devotamentul cu care voluntarii s-au implicat în îngrijirea şi implicarea în activităţile cu copiii şi adolescenţii, încurajându-i să continue calea voluntariatului în Biserică.
Pe parcursul celor trei zile, voluntarii s-au pus în pielea participanţilor taberelor obişnuite şi s-au bucurat de jocuri de grup, ateliere, drumeţie pentru cunoaşterea împrejurimilor oraşului Sângeorz-Băi, sport în aer liber, au vizionat o scenetă inspirată din viaţa sfinţilor Petru şi Fevronia, într-o interpretare modernă, actualizată. Voluntarii au mai aflat, cu acest prilej, noi metode de îmbunătăţire a relaţionării cu copiii şi adolescenţii. O activitate care a adus bucurie a fost citirea formularelor de impresii din tabere ale participanţilor. Voluntarii au participat la Sfânta Liturghie sâmbătă şi duminică şi I-au mulţumit lui Dumnezeu citind împreună Acatistul de slavă lui Dumnezeu pentru toate.
La final, participanţii la tabără au împărtăşit câteva impresii.
„Mi-a plăcut foarte mult faptul că m-am reîntâlnit cu persoanele cu care am petrecut momente frumoase în cele două tabere din această vară. Deşi pe unii i-am cunoscut anul acesta, s-a creat o legătură strânsă între noi. Tabăra aceasta, prin natura ei, prin jocuri şi activităţile organizate, m-a ajutat să mă deconectez de cotidian, de stresul facultăţii. A fost o experienţă care mi-a confirmat faptul că, în găsirea echilibrului interior, esenţiale sunt persoanele din jurul tău”, a spus Costin Tota, 18 ani.
„Această tabară m-a ajutat să mă dezvolt pe plan personal, în special, pentru că am învăţat să mă implic mai mult în activităţile cu tinerii şi să comunic mai bine. Mai mult, m-a ajutat pe plan sufletesc, când am citit Acatistul de mulţumire împreună cu toţi voluntarii am simţit o profundă stare de pace şi linişte. M-am bucurat mult pentru că am reîntâlnit oameni dragi şi, totodată, am întâlnit persoane noi”, a spus Andrei Tosa, 19 ani.
„Iniţial când am auzit că vin într-o «Tabără de mulţumire», m-am gândit că suntem răsplătiţi de către organizatori pentru implicarea noastră de-a lungul verii. Însă, ajunsă aici, am realizat că este o întâlnire prin care să Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să trecem cu bine prin toate taberele. Sperăm că am reuşit să sădim în sufletul copiilor o sămânţă care va rodi peste ani şi ani. E foarte important să existe un loc şi un prilej cu care oamenii să se întâlnească şi să vadă că împreună pot realiza lucruri frumoase, ale căror rezultate se vor vedea în timp”, a spus Anastasia Cosma, 19 ani.
„Consider că «Tabăra de mulţumire» a oferit voluntarilor care au însoţit copiii de-a lungul acestei veri, în taberele noastre, un prilej de a învăţa lucruri noi. Atmosfera prietenească şi plină de zâmbete, care a însoţit toate activităţile, a făcut ca timpul să zboare foarte uşor, şi învăţarea să se producă în mod firesc. S-au îmbinat muzica, munca mâinilor cu jocurile şi rugăciunea, iar fiecare în parte a încercat să ofere ce are mai bun. De aceea, pot să spun că «Tabăra de mulţumire» a unit tinerii cu cele mai bune competenţe şi cu inima largă din Cluj sau din alte oraşe ale ţării, deoarece, pentru Cuvântul lui Hristos, au slujit celor mai mici, una sau mai multe săptămâni pe parcursul verii”, a menţionat Oana Băilă, responsabil de tineret.
„Ne bucurăm că şi anul acesta am reuşit să le oferim voluntarilor noştri trei zile de comuniune şi bucuria de a intra în rolul participanţilor. Pe lângă faptul că tabăra are un puternic rol formativ prin toate activităţile din program, dorim să le transmitem voluntarilor că slujirea lor creştină în tabere este valoroasă şi de mare folos pentru Biserică şi, prin urmare, merită sărbatorită prin celebrarea rezultatelor”, a precizat Radu Copil, inspector de Tineret pentru judeţul Cluj, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.