„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activitate de profilaxie dentară la Pelișor și Apoș, județul Sibiu
Acțiunile de profilaxie dentară desfășurate de Arhiepiscopia Sibiului și Organizația Studenților Dentiști continuă și în acest an cu noi sesiuni de informare în mediul rural. Elevii de la școlile din Pelișor și Apoș, județul Sibiu, au primit marți, 20 martie, vizita voluntarilor implicați în campanie.
Activitatea din cele două sate sibiene a avut loc cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale. Acesta este al treilea an consecutiv de când se desfășoară campania de informare. Programul de profilaxie dentară face parte din Campania „Sănătate pentru sate” desfășurată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială al eparhiei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu și Organizația Studenților Dentiști. Oaspeții au fost primiți în școlile din cele două localități, unde alături de cadrele didactice s-au aflat parohul de la Pelișor, Simion Măneasa și profesorul de religie, părintele Marius Andrei Briscan.
„Activitatea noastră s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu. Este al treilea an consecutiv în care desfășurăm astfel de activități în parteneriat cu Organizația Studenților Dentiști din Sibiu. Am ales să facem această activitate de Ziua Mondială a Sănătății Orale pentru a sublinia importanța prevenției și menținerii sănătății dentare”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi de la Arhiepiscopia Sibiului.
Alături de inspectorul Marius Talmațchi s-au aflat doi voluntari din cadrul Organizației Studenților Dentiști, Ioana Lihor și Călin Arcaș, care le-au explicat copiilor din cele două sate sibiene cum să se spele corect pe dinți, cât de importantă este sănătatea orală pentru organism și i-au îndemnat să meargă periodic la un control stomatologic.
„Este o oportunitate pentru noi, studenții la Facultatea de Medicină Dentară, de a intra în contact direct cu oamenii, și mai ales cu cei mici. Copiii au fost bucuroși să afle mai multe despre periajul corect, despre cum să ne ferim de alimente și băuturi care ne pot afecta sănătatea dentară și mai ales despre cât de important este să mergem la un consult dentar când avem dureri sau probleme dentare”, ne-a spus Ioana Lihor.
La finalul activității de informare, copiii au primit pachete cu produse de igienă orală, produse de panificație și alte daruri din partea Organizației Studenților Dentiști și a Arhiepiscopiei Sibiului.