„Zis-a Domnul: Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște cine este Fiul, decât numai Tatăl, și cine este Tatăl, decât numai Fiul și cel căruia voiește Fiul să-i descopere. Atunci,
Activităţi ale studenţilor şi tinerilor creştini ortodocşi, la Cluj-Napoca
Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj anunţă organizarea unui eveniment destinat tinerilor, care va avea loc în 2 noiembrie şi care include slujba Paraclisului Maicii Domnului, o conferință susţinută de părintele Sebastian Zăhan și o agapă. De asemenea, Biserica studenților din Cluj-Napoca, aflată în campusul studenţesc, organizează în fiecare săptămână diverse ateliere adresate studenţilor, acestea fiind gratuite.
Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj organizează luni, 2 noiembrie, o nouă seară de tineret care include slujba Paraclisului Maicii Domnului, o conferință și agapă.
Evenimentul va avea loc la Biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” - Cluj-Napoca.
Invitatul tinerilor va fi părintele Sebastian Zăhan, coordonatorul activităților cu tinerii de la Turda (Asociația Turda Tin și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Turda).
„De la ora 18:00 va fi oficiată Slujba Paraclisului Maicii Domnului. Paraclisul va fi cântat, în versiunea Schitul Lacu, de grupul de tineri de la Turda, care îl va însoți pe părintele Sebastian Zăhan. În jurul orei 19:00, la subsolul bisericii, părintele Sebastian Zăhan va vorbi celor prezenţi despre libertate, conferinţa sa având tema <Învață să fii liber!>”, conform lui Radu Copil, coordonatorul Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj. Apoi, de la ora 20:30, participanții sunt invitați să ia parte la o agapă frățească și socializare. Întâlnirea este dedicată tinerilor cu vârsta între 14 și 35 de ani, a mai menţionat Radu Copil.
Alteliere pentru studenţi
Biserica studenților din Cluj-Napoca, aflată în campusul studenţesc, organizează în fiecare săptămână, diverse ateliere adresate studenţilor, acestea fiind gratuite. Majoritatea acestor ateliere sunt susținute de către studenți, masteranzi sau absolvenți pricepuți, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR) filiala Cluj. Astfel, în fiecare luni are loc atelierul de descoperire a tradițiilor românești, de la ora 20:00, susţinut de Oana Raluca; marți se desfăşoară atelierul de bătut toaca, de la ora 20:30, susţinut de Bogdan Dincă; miercuri are loc atelierul de sculptură în lemn, de la ora 17:00, susţinut de Ovidiu Joldeș; joi are loc atelierul de lectură, de la ora 16:00, susţinut de Raveca Constantin. Vineri au loc mai multe ateliere, iar unele dintre acestea sunt programate o dată la două săptămâni: fluier, de la ora 17:00, responsabil Călin Lăcătuș; vioară, ora de la ora 17:00, responsabil Claudia Zob; chitară, de la ora 17:00, responsabil Vladimir Dan; litografii/lipit icoane pe lemn, de la ora 17:00, responsabil Andrei Lupşe; teatru, de la ora 17:00, responsabil Oana Raluca. Duminică, de la ora 17.00 are loc un atelier de muzică psaltică, susţinut de Alexandru Plian.