„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Activităţi cu copiii la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov” din Brașov
Copiii de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov” din Brașov au pregătit colinde tradiționale de Paști, pe care le-au cântat în cadrul Sfintei Liturghii din a doua zi de prăznuire a Învierii Domnului. Copiii au participat încă din luna noiembrie a anului trecut la orele de cateheză, unde au cunoscut mai multe despre credința ortodoxă, și-au făcut prieteni şi au luat parte la diferite activităţi.
“Cu prilejul Postului Sfintelor Paști toate activitățile au încercat să insufle copiilor dragostea pentru Sfânta Cruce. Dragostea copiilor s-a concretizat în crearea prin tehnica quilling, pe care au reușit să o învețe în cadrul acestor întâlniri, a unor lucrări în care s-au străduit să oglindească frumusețea Sfintei Cruci. Copiii mai mici, pentru că grupa este formată din copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, au colorat și aplicat o reprezentare mai simplă a Învierii lui Hristos, lucrările fiind expuse în biserică începând cu Duminica Floriilor, spre bucuria tuturor credincioșilor. În Săptămâna Mare, cu aceleași cântări specifice acestei minunate perioade liturgice, au participat la serbarea copiilor pacienți de la Hospice Casa Speranței Brașov. Au adus un strop de bucurie sfântă acestor copii speciali dar și ei, la rândul lor, au ajuns să înțeleagă cât de binecuvântați sunt de Dumnezeu cu sănătatea primită în dar”, ne-a spus parohul Ionuț Marcel Pop.
Între activităţile cu tinerii de la biserica braşoveană se află şi cele prilejuite de alte momente importante din timpul anului bisericesc, când cei mici au colindat copiii din centrele de plasament din jurul Brașovului și le-au oferit daruri, au colindat credincioșii comunității noastre și au creat ornamente pentru bradul de Crăciun, au promovat valorile naționale și creștinești prin cântec și port popular, au confecționat mărțișoare tradiționale în formă de ie și le-au oferit mamelor din biserică, au elogiat prin cântec, cu prilejul praznicului Bunei Vestiri, mamele creștine din comunitate.
„Personal, mărturisesc bucuria de a fi aflat în noua comunitate încredințată spre păstorire copii dornici de a-L cunoaște pe Dumnezeu, menirea noastră ca slujitori ai sfintelor altare fiind aceea de a ni-i apropia și mai mult, de a ni-i face prieteni nouă și mai ales lui Hristos și de a le insufla credința cea dreaptă și mântuitoare. Dacă îi pierdem la această vârstă cu greu îi vom putea aduce pe calea mântuitoare a credinței mai târziu. Mulțumind Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă în toate activitățile noastre de până acum, Îl rugăm să ne sprijine cu harul Său în a aduce și păstra cât mai mulți copii în Biserica lui Hristos și a-i face mărturisitori vii ai dragostei Sale care se revarsă pururea peste noi”, ne-a mai spus pr. Ionuț Marcel Pop.