În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Activităţi cu copiii la Parohia „Naşterea Domnului” din Cluj-Napoca
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, în luna decembrie se derulează, începând din seara Sfântului Nicolae, mai multe evenimente dedicate hramului acestei parohii. În ajunul praznicului Sfântului Nicolae și în ziua acestei sărbători, toți copiii prezenți la biserică au primit pachețele cu dulciuri și fructe. Duminică, 6 decembrie, s-a deschis la biserică tradiționalul „Târg de decorațiuni de Crăciun”, cu lucrări realizate de copiii de la cercul de pictură al parohiei împreună cu coordonatoarele acestuia, Georgeta Plăcintar, Sorina Haranguș, Ionela Szabo, Doina Mureșan. Scopul acestei activități este unul filantropic, o parte din fondurile strânse fiind îndreptate spre Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești, judeţul Cluj. Expoziția va rămâne deschisă până în ziua de Crăciun.
De asemenea, azi, de la ora 9:00, preoții din parohie vor sluji la Capela „Sfântul Nicolae” a Școlii „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca pentru a sărbători împreună cu elevii și cadrele didactice hramul capelei. Activitatea începe cu o rugăciune, Acatistul Sfântului Nicolae, și apoi copiii vor colinda și vor susține un program artistic-religios. În cadrul acestei sărbători, elevii s-au mobilizat și au desfăşurat în săptămâna premergătoare hramului o activitate caritabilă, dăruind pachete Asociației filantropice „Christiana” și Preventoriului TBC de copii Ilișua.
Azi, de la ora 16:00, Biserica „Naşterea Domnului” va fi gazdă pentru elevii Şcolii „Constantin Brâncuşi”. În cadrul parteneriatului „Cu Hristos în fața marilor încercări din viața de școlar”, încheiat între cele două instituții, are loc activitatea „Tradiții de Crăciun”. Elevii clasei a III-a, împreună cu învăţătoarea Rozalia Anghel și Daniela Necula, profesoara de religie, vor fi întâmpinați de preoții din parohie. La activitate participă Ioana Breda Morar, interpret de muzică populară și etnolog la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj-Napoca, care va oferi copiilor informaţii despre semnificația colindelor și a obiceiurilor din perioada sărbătorii Crăciunului. De asemenea, copiii au pregătit pachete cu alimente pe care le vor dărui, după ce vor colinda, câtorva familii nevoiașe din parohie. La rândul lor, copiii vor primi pachețele cu dulciuri.