„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Activităţi cu tinerii în Arhiepiscopia Alba Iuliei
Grupul de inițiativă pentru tineret din cadrul Protopopiatului Alba Iulia, a organizat o seară de rugăciune dedicată tinerilor, în Parohia Zlatna II, intitulată „Paraclisul tinerilor și lumina Învierii”. De asemenea, la Gimnaziul „Gheorghe Şincai” din comuna Râciu, Protopopiatul Târgu-Mureș, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor elevi din localitate şi din parohiile învecinate.
La activitatea din Parohia Zlatna II, intitulată „Paraclisul tinerilor și lumina Învierii”, pe lângă tinerii din oraș, au participat și tineri din cele 11 parohii învecinate Zlatnei, alături de preoții lor și de profesorii de religie. De asemenea, un rol important în organizarea acestui eveniment l-au avut tinerii voluntari ai protopopiatului, conduși de teologul Teofil Slevaș. Programul a inclus rostirea de către tineri a Paraclisului în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, cu lumânări aprinse, precum și un mesaj despre semnificația luminii Învierii și însemnătatea icoanei și a Paraclisului în viața tinerilor, cuvânt transmis de către părintele Marius Slevaș. Cei peste 200 de tineri prezenţi și au propus să continue această experiență și în alte parohii. Evenimentul face parte din calendarul activităților pentru tineri din anul 2017, din cadrul Protopopiatului Alba Iulia și este în concordanță cu tematica „Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti” şi „Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română.
Activitate la Târgu-Mureş
La Gimnaziul „Gheorghe Şincai” din comuna Râciu, Protopopiatul Târgu-Mureș, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor elevi din localitate şi din parohiile învecinate. Profesorul Hadrian Conțiu din Tâgu-Mureş, invitat în cadrul acestei întâlniri, a dezvoltat într-o formă didactică tema întâlnirii „Icoana – chip al iubirii Lui Dumnezeu”, prezentând elevilor etimologia cuvântului „icoană”, care sunt deosebirile dintre icoane şi tablouri religioase și posibilitatea de a deveni fiecare o „icoană” prin comportamentul creștinesc, având ca model pe Mântuitorul Iisus Hristos și pe toți sfinții. De asemenea, elevii au vizionat un film despre cum se realizează o icoană. Evenimentul a fost găzduit de Parohia Ortodoxă Râciu, paroh Daniel Soțan, şi de Gimnaziul „Gheorghe Şincai”, director Gheorghe Conțiu. Aceasta a fost a patra activitate regională din Postul Mare, organizată de Grupul de inițiativă pentru tineri din Protopopiatul Târgu-Mureș, coordonat de protopopul Olimpiu Zăhan. Întâlnirile au strâns numeroşi tineri elevi care au putut afla lucruri inedite despre icoane și iconari.