„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activități extrașcolare în parohiile Războieni-Cetate și Vama Seacă, Aiud
La inițiativa părintelui Lucian Șușu de la Parohia Războieni-Cetate, Protopopiatul Aiud, au fost organizate întâlniri între copiii de la Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov" din localitatea Războieni și cei din cadrul Centrului de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș, județul Alba. Cu acest prilej, au fost organizate ateliere de lucru pentru fete, care au confecționat felicitări și mărțișoare, în timp ce băieții au jucat fotbal.
Copiii din cadrul celor două centre ale Asociației „Filantropia Ortodoxă”, Alba Iulia s-au întâlnit, prima dată, la finalul lunii februarie, în localitatea Războieni, județul Alba. La începutul lunii martie, au continuat întâlnirile, următoarea având loc tot la Războieni, unde s-a desfășurat competiția „Cupa primăverii”. După ce au primit prânzul, echipele celor două așezăminte sociale au jucat fotbal. La finalul întâlnirii, participanții au fost premiați cu dulciuri, acestea fiind oferite prin implicarea părintelui Lucian Șușu. De asemenea, s-a mai organizat o întâlnire, tot sub forma unei întreceri la fotbal, între echipele de la Centrul de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaș și cei de la Centrul de zi „Sfântul Nectarie” din Vama Seacă.
O activitate similară a avut loc, apoi, în Parohia Vama Seacă, Protopopiatul Aiud, copiii fiind așteptați de parohul Bogdan Șalariu. După ce au luat prânzul, copiii au participat la o nouă întrecere la fotbal, în cadrul competiției Cupa prieteniei”. La final, părintele Bogdan Șalariu a rostit un cuvânt de învățătură, apoi le-a oferit daruri tuturor participanților.
„Întrecerile sportive organizate au stat sub semnul fairplay-ului, promovând în rândul copiilor dezvoltarea spiritului de echipă, voința și încrederea în sine. De asemenea, prin aceste activități se încearcă motivarea tinerilor pentru un comportament civilizat, valorificându-se astfel trăsăturile pozitive de caracter. Ceea ce este mai important, însă, e că acești copii primesc o masă caldă și se roagă împreună la fiecare întâlnire. Cu gândul că aceste întâlniri constituie o valoare educativă, ne mobilizăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru un campionat între centrele sociale din zonă”, a spus pr. Lucian Șușu, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.