„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Activități parohiale formatoare cu tinerii
În cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, Parohia Vătava, Protopopiatul Reghin, a organizat și finanțat un pelerinaj la mănăstirile din Moldova. De asemenea, Parohia Tătârlaua, Protopopiatul Blaj, în colaborare cu Şcoala Gimnazială `Ştefan cel Mare” din comuna Cetatea de Baltă a oferit pe data de 14 iulie câtorva tineri din parohie o lecţie de "istorie vie”.
Prin strădania părintelui Olimpiu Adam, Parohia Tătârlaua, Protopopiatul Blaj, în colaborare cu Şcoala Gimnazială `Ştefan cel Mare” din comuna Cetatea de Baltă, câțiva tineri au participat la o vizită la Cetatea Medievală a Devei şi la Muzeul Civilizaţiei Daco-Romane Deva. Pe parcursul acestei zile, tineri au fost însoţiţi de paroh şi de preoteasă. Aceştia le-au oferit informaţii despre construcţia şi însemnătatea cetăţii Devei pentru populaţia din zonă. Tinerii implicați în această activitate au luat masa împreună, s-au bucurat de aerul curat și de peisajele frumoase pe care le-au admirat în călătoria lor, iar seara, la întoarcere, au vizionat un film artistic.
Această acțiune cu tinerii face parte din seria de acțiuni inițiate de Grupul de inițiativă al Protopopiatului Ortodox Blaj și se înscrie în seria de evenimente cultural-educative şi religioase dedicate anului 2016 declarat ca `Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi `Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”, în Patriarhia Română.
De asemenea, în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, Parohia Vătava, Protopopiatul Reghin, a organizat și finanțat un pelerinaj la mănăstirile din Moldova. La această activitate au participat tineri liceeni și studenți din parohie, însoțiți de cadre didactice și voluntari implicați în activitățile parohiei.
`A fost o zi de bucurie, de comuniune, de cunoaștere, deoarece am vizitat locuri frumoase, în care am văzut ce înseamnă să trăiești în Hristos și cu Hristos. Mănăstirea Toplița, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Mănăstirea Bistrița, Telegondola din Piatra Neamț, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Agapia, Casa Memorială Alexandru Vlahuță, Casa Memorială Ion Creangă, Cetatea Neamțului, Mănăstirea Neamțului, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Secu, au fost locurile care ne-au încântat și ne-au făcut să tresăltăm de bucurie și emoție sfântă”, a precizat parohul Rotaru Vasile. Acțiunea face parte dintr-un proiect al parohiei dedicat tinerilor `Școala de vară”, derulat în perioada 4 iulie - 15 august, care se dorește un liant între Biserică și tineri.