„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activităţi pentru tineri la Cluj-Napoca
ASCOR Cluj organizează în perioada următoare mai multe evenimente destinate tinerilor. Mâine, 18 iunie, de la ora 18.00 va avea loc premiera unui film documentar despre părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, iar sâmbătă, 20 iunie, va avea loc un pelerinaj cu bicicleta şi pe jos până la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba.
Filmul „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor“, regizat de Andrei Negoiţă, va fi lansat în premieră la Cluj-Napoca. Documentarul, o producţie Abis Studio, Editura Bonifaciu şi Legenda Film & Co, prezintă povestea părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, care a petrecut 21 de ani după gratii, având ca singură „vină“, iubirea de ţară şi de credinţă. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa părintelui, într-un documentar artistic căruia nu-i lipseşte sensibilitatea şi umorul. Proiecţia filmului va avea loc mâine, 18 iunie, de la ora 18.00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor de pe strada Theodor Mihali. Vor lua parte la eveniment protosinghelul Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii Diaconeşti, judeţul Bacău, judecătorul Lucian Popescu şi regizorul filmului, Andrei Negoiţă, a spus preşedintele ASCOR Cluj, Bogdan Dincă.
Pelerinaj cu bicicleta la Mănăstirea Râmeţ
Filiala Cluj a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români organizează sâmbătă, 20 iunie, un eveniment inedit, şi anume un pelerinaj cu bicicleta şi pe jos până la Mănăstirea Râmeţ.
Dacă acum o lună un grup de 90 de participanţi au parcurs pe jos 19 kilometri de la Hunedoara până la Mănăstirea Prislop, pentru a ajunge la mormântul părintelui Arsenie Boca, acum tinerii din ASCOR au hotărât să străbată aceeaşi distanţă, de la Teiuş până la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba.
O parte din participanţi va merge cu bicicletele de la Aiud până la mănăstirea Râmeţ, pe o distanţă de 31 kilometri. Cei care se vor alătura pelerinajului vor pleca din Cluj-Napoca cu autocarul până la „Monumentul sfinţilor martiri“ de la Aiud, unde vor participa la Sfânta Liturghie. De aici, grupul cu biciclete se va despărţi de mulţime, în timp ce ceilalţi vor porni pe jos de la Teiuş spre obiectiv.
„Scopul pelerinajelor este acela de a ne apropia cât mai mult de Sfinţii români şi părinţii duhovniceşti, care au trăit şi au întărit în credinţă ţara noastră. Ne vom închina la moaştele Sfântului Ghelasie de la Râmeţ şi la mormântul părintelui Dometie Manolache. Acest scop se îmbină şi cu o uşoară nevoinţă a trupului, am putea spune, binevenită mai ales în această perioadă de post, dar şi cu întărirea sănătăţii fizice prin mişcare“, a declarat preşedintele ASCOR Cluj, Bogdan Dincă.