„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Aniversarea Diviziei 4 Infanterie Gemina, la Cluj
Divizia 4 Infanterie Gemina și-a sărbătorit zilele acestea centenarul printr-o serie de manifestări. Miercuri dimineața, de la ora 10.00, a avut loc în Piața „Avram Iancu”, ceremonia militară de decorare a Drapelului de Luptă, cu Ordinul „Virtutea Militară în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace”. La ceremonia militar-religioasă au participat militari și oficialități județene și naționale, alături de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a oficiat o slujbă de Te Deum înconjurat de preoți militari. Ierarhul a vorbit, apoi, cu prilejul împlinirii 100 de ani de la înființarea Armatei a IV-a despre două mari virtuți: credința în Dumnezeu și atașamentul și dragostea față de valorile naționale.
Festivitatea dedicată sărbătoririi centenarului Deviziei a 4-a Infanterie Gemina a continuat în Piaţa „Ştefan cel Mare”, unde a avut loc o a doua ceremonie de dezvelire a unei plăci comemorative în faţa sediului Comandamentului Diviziei. Manifestările dedicate aniversării centenarului Diviziei 4 Infanterie Gemina au debutat marți, 16 august, cu o expoziţie de tehnică şi echipamente militare organizată la Batalionul 317 Cercetare Vlădeasa. Tot marți a fost inaugurat primul muzeu cu tehnică militară în aer liber, amenajat în apropierea poligonului din Someşeni. Armata a IV-a s-a înfiinţat în noaptea de 14/15 august 1916, prin Înaltul Decret, semnat de regele Ferdinand I al României. Primul comandant a fost generalul de divizie Constantin Prezan, cel care, în 1930, a fost distins cu gradul suprem de mareşal.