„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Atelier cu elevii, la parohia clujeană „Nașterea Domnului”
La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (director, prof. Eugenia Marcu și director adjunct, prof. Mirela Nicoară) au început miercuri, 26 septembrie, activitățile tematice stabilite în cursul anului școlar 2018-2019, înscrise în agenda de lucru a orei de religie.
De data aceasta, ca la fiecare sfârșit de septembrie, copiii au învățat să așeze în cămară roadele toamnei, în cadrul „Atelierului de gastronomie”, ajutați de credincioase din parohie. Elevii clasei a III-a A au venit la biserică împreună cu Daniela Necula, profesor de religie, și Cecilia Pașca, învățătoarea celor mici, pentru a participa la „Povestea murăturilor”, după cum se intitulează tema propusă. Copiii au aflat cum se pun pe iarnă castraveții, așa cum fac părinții și bunicile lor, continuând, astfel, această tradiție, asigurând o alimentație sănătoasă, dar și bucuria de a așeza în borcane cu mâna lor ceea ce peste o vreme va ajunge pe masa familiei. Împreună cu părintele Ciprian Taloș, copiii au învățat să înceapă și să încheie orice lucru cu o rugăciune pentru a avea spor și pentru a fi tot timpul ocrotiți de Dumnezeu. La final, copii au luat parte la o agapă pregătită de credincioase din parohie. Această activitate a fost pentru elevi un prilej de a lucra în echipă, de a se ajuta unul pe celălalt și de a înțelege că în spatele oricărui lucru, oricât de neînsemnat ar părea, se ascunde truda cuiva.