Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Regionale Transilvania Atelier de educație gastronomică pentru copii la parohia clujeană „Nașterea Domnului”

Atelier de educație gastronomică pentru copii la parohia clujeană „Nașterea Domnului”

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Transilvania
Un articol de: Marilena Asănica - 06 Octombrie 2016

La Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, au reînceput acti­vitățile cu elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din vecinătate, în cadrul Parteneriatului încheiat între cele două instituții și în anul școlar 2016-2017, denumit ca și anul trecut, „Cu Hristos în faţa marilor încercări din viaţa de şcolar”.

Prima activitate a avut loc la biserică, iar la aceasta au participat elevii din clasele a VII-a B și a II-a A de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (director - prof. Eugenia Marcu, director adjunct - prof. Mirela Nicoară) care au venit însoțiți de Daniela Necula, profesor de religie și Dana Apostoaie, învățător. Copiii au participat la „Atelierul de educație gastronomică pentru copii”, un program pilot de educație gastronomică, aflat la ediția a II-a. Copiii învață în cadrul acestui program principiile alimentației sănătoase, într-un cadru relaxat, adecvat vârstei lor, cu participarea unor bunici din cadrul parohiei care le spun celor mai mici „Povestea murăturilor”.

Elevii au fost întâmpinați de părinții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, au ascultat un cuvânt despre importanța alimentației sănătoase și au început lucrul cu o rugăciune. Apoi, în sala de la demisol, împărțiți pe grupe, sub îndrumarea Doineu Mureșan, Otiliei Pintilie și a altor doamne din Comitetul Parohial au pus în borcane, pentru iarnă, castraveți. Acest program continuă acti­vitățile începute anul trecut, astfel încât copiii să știe să mănânce sănătos și să se implice în prepararea bucatelor.

A urmat o mică agapă unde elevii și toți cei prezenți s-au bucurat să mănânce împreună prescură, gogoși, cozonac și să bea un ceai. Ca și anul trecut, copiii au avut prilejul să învețe și să ducă mai departe una din îndeletnicirile importante ale părinților și bunicilor, aceea de a pune murături și conserve pentru iarnă.