„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Ateliere, concerte, rugăciune la ITO Sibiu
După ce au fost prezenți la festivitatea de deschidere din Piața Mare de joi, 6 septembrie, cei peste 3000 de tineri prezenți la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO), care se desfășoară în perioada 6-9 septembrie, la Sibiu, sunt așteptați să ia parte la un program diversificat, care include conferințe, dezbateri, ateliere, concerte, rugăciune.
Programul pregătit de organizatori pentru tineri, în cea de a treia zi a manifestării, sâmbătă, 8 septembrie, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, este unul deosebit, având în vedere că majoritatea activităților se desfășoară în cadrul natural și pitoresc al Muzeului ASTRA din Dumbrava Sibiului, partener al ITO 2018.
Tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată în cadrul Muzeului ASTRA din Sibiu, de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Apoi, tinerii sunt așteptați la prânzul la Târgul de Țară din cadrul Muzeului ASTRA, partener al proiectului ITO la Sibiu. Activitățile vor continua în cadrul muzeului în aer liber, unde se vor desfășura ateliere cu tema „Satul român în Centenarul Marii Uniri”. În cadrul acestui eveniment, 18 meșteri tradiționali vor pune în scenă ateliere interactive cum sunt, spre exemplu, cele de țesut, împletit paie, olărit, confecționat textile și obiecte artizanale. De asemenea, aici vor fi și ateliere gastronomice, care vor ilustra alimentația din perioada Războiului. Comunitatea din Sadu va pregăti bulz ardelenesc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
„Scopul proiectului este ca vizitatorii Muzeului să înțeleagă sacrificiul țăranului român în Primul Război Mondial pentru înfăptuirea Marii Uniri. Țăranul român este personajul principal al evenimentelor care au generat actul unirii de la 1918. Oltean, ardelean, moldovean, dobrogean, moț, muntean sau indiferent de zona de proveniență, țăranul român a luptat și, în dese rânduri, și-a dat viața pentru idealul de care noi ne bucurăm în prezent: libertatea“, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
Tinerii vor lua cina tot în cadrul muzeului, apoi vor pleca cu autobuzele spre Piața Mare din Sibiu unde, de la ora 19:30, sunt invitați la Concertul muzică ușoară susținut de Andra și trupa Compact B, alături de alți invitați.
Duminică, 9 septembrie, în ultima zi a manifestării, la Catedrala Mitropolitană are loc Sfânta Liturghie arhierească, urmată de închiderea evenimentului, cu mesajul către tineri adresat de IPS Mitropolit Laurențiu și predarea ștafetei către organizatorii ITO 2019, Arhiepiscopia Craiovei.