„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Ateliere de creat mărţişoare pentru copiii din Arhiepiscopia Sibiului
Copiii din Arhiepiscopia Sibiului participă în această perioadă la numeroase activităţi creative dedicate primăverii. În cadrul atelierelor, copiii au discutat şi teme duhovniceşti precum Spovedania şi Împărtășania. Sumele obţinute din vânzarea mărțișoarelor vor fi folosite pentru tabere, excursii sau alte proiecte educative, precum şi în scop filantropic.
Un grup de 30 de copii și tineri din cartierul sibian Gușterița a participat încă de la începutul lunii februarie la atelierele de creație organizate de Parohia Gușterița II, sub îndrumarea unei specialiste în decoraţiuni, Alina Irom. Mărțișoarele și obiectele specifice acestei perioade de primăvară au fost expuse duminică, 26 februarie, în cadrul unui bazar.
„Activitatea noastră a fost foarte bine receptată și răsplătită de enoriași. În cadrul atelierelor de lucru am îmbinat lucrul cu jocul și cu discuții. Participanții au vârste cuprinse între 7 și 16 ani, iar cu unii dintre ei am început să avem discuții despre Spovedanie și Împărtășanie, după care am observat că vin mai des la Sfânta Liturghie. În cadrul întâlnirilor noastre am pus accentul pe crearea unei atmosfere primitoare, atrăgătoare și care să favorizeze coagularea unui grup parohial de tineri și copii”, ne-a spus parohul Marius Tofan.
Atelierele de creație vor continua la biserica sibiană. Parohia își propune să organizeze o tabără de Paști, iar fondurile strânse din vânzarea produselor vor fi folosite pentru reabilitarea unui spațiu destinat destinat activităților cu tinerii și copiii.
Mărțișoare la biserica din Vama Buzăului
Copiii din clasele a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială din localitatea Vama Buzăului, județul Brașov, au dăruit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor în Biserica ,,Înălțarea Domnului” a parohiei brașovene. Mărțișoarele dăruite la biserică au fost confecționate de elevi, sub îndrumarea învățătoarelor Ionela Luca și Corina-Elena Ilie de la școala din localitate. Activitatea elevilor din Vama Buzăului a făcut parte dintr-un proiect intitulat ,,Un gest plăcut pentru persoane dragi”, care continuă activităţile din anii precedenţi, sub coordonarea cadrelor didactice și de preotul din localitate și ajutați de părinți. „Acest proiect este la al patrulea an de desfășurare. Mărțișoarele au fost confecționate de către copii ajutați de părinții lor, din hârtie colorată, la care li s-au atașat șnurul specific lunii martie”, ne-a spus parohul de la Vama Buzăului, Nicu Lazăr.
Parohul Nicu Lazăr le-a oferit copiilor un cadou dulce, le-a mulțumit pentru efortul depus şi și-a manifestat dorința ca acest proiect să continue și în anii următori.
Icoane şi mărţişoare la Școala nr. 4 din Sibiu
Un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu a expus spre vânzare la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din oraș icoane pe sticlă, mărțișoare și felicitări specifice primăverii, realizate de elevii coordonați de profesoara de religie Carmen Ivan, în cadrul atelierelor de pictură.
„Elevii sunt încurajați să-și dezvolte creativitatea, abilitățile artistice și gustul pentru frumos. Sumele obținute din vânzări se vor îndrepta spre proiecte educative, dar și spre ajutorarea unor copii cu situație materială precară. Între Școala Gimnazială nr. 4 și Parohia «Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil» din Sibiu există de multă vreme un parteneriat în cadrul căruia au avut loc mai multe activități educative și filantropice”, ne-a spus prof. Carmen Ivan.
Parohii Mircea Ielciu și Gheorghe Șebu de la biserica sibiană au susținut financiar la sfârșitul fiecărui an școlar premiile obținute de elevii ciclului gimnazial al școlii menționate, stimulând, astfel, interesul elevilor pentru studiu.
Peste 280 de mărţişoare create la Ernea, Sibiu
Un grup de copii din Parohia Ernea, Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu, a participat la un atelier de creație unde au confecționat 280 de mărțișoare. Creațiile acestora au fost expuse duminică, 26 februarie, în biserica parohială pentru a fi cumpărate de cei care doresc să ofere persoanelor dragi un mărțișor de 1 martie.
„Primăvara ne bate la ușă, astfel încât am decis să facem mărțișoare, la fel ca și în anii precedenți. M-am bucurat să văd copiii din sat venind în număr mare la atelierul de mărțișoare. Lucrând cu atenție și povestind unii cu alții, a trecut timpul ca în zbor. La sfârșit nu ne-a venit să credem că sunt 280 de mărțișoare, toate deosebite. Copiii au avut posibilitatea să își dezvolte ideile artistice creându-și fiecare propriile mărțișoare. S-a lucrat cu mult drag şi creativitate, iar copiii au avut conștiința că lucrează pentru mamele şi bunicile lor. Atmosfera acestor întâlniri a fost una de bucurie, entuziasm, speranță și, bineînțeles, gălăgie”, ne-a spus parohul de la Ernea, Marius Drăghici. Suma obţinută din vânzarea mărțișoarelor va fi folosită de Parohia Ernea pentru a organiza o excursie la care vor participa toți copiii implicați în acest proiect.