„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ateliere de creație și pelerinaje organizate de ASCOR – filiala Cluj
Studenții din Cluj-Napoca sunt așteptați la atelierele desfășurate la Biserica Studenților, în mod periodic. Atelierele sunt gratuite, fiind organizate de ASCOR Filiala Cluj, iar majoritatea sunt ținute de către studenți, masteranzi sau absolvenți.
„Odată cu începerea anului universitar, am început şi atelierele gratuite zilnice pentru studenţi, în cadrul cărora aceştia au ocazia să cunoască oameni talentaţi din comunitatea Bisericii Studenţilor din Haşdeu care au prins drag de a înfrumuseţa lucruri cu mâinile, dar şi de a arăta altora meşteşugul deprins”, arată organizatorii din cadrul ASCOR Cluj.
Astfel, „atelierul de făcut lucruri de mână (handmade – în limbaj uzual) se desfăşoară de regulă în fiecare miercuri de la ora 19:00 (uneori pot interveni modificări de program) la demisolul Bisericii Studenţilor din Campusul Haşdeu. Acesta cuprinde învăţarea mai multor îndeletniciri precum confecţionarea de broşe, decoraţiuni prin tehnica şerveţelului, trăistuţe pictate cu culori textile, obiecte din piele, obiecte din lut natural sau polimeric, împletirea colacilor, împletirea părului, croşetatul, dar şi altele”, conform organizatorilor.
Între atelierele desfășurate de ASCOR filiala Cluj sunt atelierele de bătut toaca, atelierul de sculptură în lemn, cursuri de prim-ajutor etc.
De asemenea, printre activitățile organizate în mod frecvent de ASCOR Cluj se numără și pelerinajele. Astfel, sâmbătă, 18 februarie, tinerii din ASCOR Cluj vor porni într-un pelerinaj pe urmele Sfinţilor Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni. Programul va începe cu plecarea de la ora 6:00 de la Casa de Cultura a Studenților, spre satul Chiuza, unde tinerii se vor opri la părintele Mureșan Maftei pentru un scurt cuvânt de învățătură şi o rugăciune de călătorie. Tinerii vor continua drumul cu autocarul până la Mocod, de unde vor porni pe jos spre satul Zagra și apoi spre Mănăstirea Bichigiu, județul Bistrița Năsăud. În total vor parcurge pe jos aproximativ 24 kilometri. De la Mănăstirea Bichigiu vor merge cu autocarul la Mănăstirea Salva, iar la întoarcere spre Cluj vor intra să ne închine și la Mănăstirea Nicula, conform organizatorilor din cadrul ASCOR Cluj.