„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
„Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, la Sărămaş, Covasna
Concursul naţional de creaţie „Biserica şi Şcoala din sufletul meu” le-a oferit copiilor din grupa de cateheză a Parohiei Sărămaş, Protopopiatul Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, ocazia de a încerca să aducă un zâmbet pe chipul credincioşilor din comunitate şi de a-şi testa abilităţile artistice, literare, precum şi de creaţie multimedia.
Pentru anul 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat organizarea concursului denumit „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, de către Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, deoarece acest an a fost declarat „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”. Concursul este destinat elevilor din clasele I-XII şi le propune acestora să îşi descopere noi aptitudini, prin activităţi de creaţie, să îşi formeze noi deprinderi şi să promoveze practici privind învăţarea.
Elevii din Parohia Sărămaş, Protopopiatul Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, participă anul acesta la concurs cu portofoliul „Biserica şi Şcoala, paşi spre modelarea sufletului”. Copiii au ales dintre temele secţiunilor propuse şi au alcătuit acest portofoliu compus din: O scrisoare către Dumnezeu; poezie şi eseu despre preotul duhovnic; o creaţie literară „Poveste despre viitorul meu”; o rugăciune către Dumnezeu pentru cei din şcoală; desene cu scene din viaţa în şcoală şi Biserică şi o creaţie dramatică „Biserica din şcoala noastră”.
Pentru una dintre teme, copiii şi-au unit forţele şi au realizat o scurtă scenetă denumită „Biserica din şcoala noastră”, în care este prezentată ideea elevilor de a amenaja un paraclis în incinta şcolii şi refuzurile pe care le întâlnesc în demersul lor spre împlinirea acestui plan.
Piesa a avut două reprezentaţii la Biserica din sat, unde credincioşii prezenţi i-au urmărit cu interes pe micii actori, iar la final au lăsat fiecare, la propria apreciere, un preţ pentru biletul primit la intrare.
Cu suma adunată, copiii au achiziţionat dulciuri şi produse alimentare, din care au format pachete pe care le-au împărţit mai multor persoane cu posibilităţi materiale reduse din sat, precum şi familiilor cu mulţi copii.