„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Brâul Maicii Domnului se află la Braşov
Delegaţia de la Mănăstirea „Kato Xenia” din Mitropolia de Volos, Grecia, a sosit luni, 21 martie, la Braşov şi a adus racla unde se păstrează o parte din Brâul Maicii Domnului. Delegaţia a fost întâmpinată de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, şi de un sobor de preoţi şi diaconi.
Racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea „Kato Xenia” a fost adusă spre închinare la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului din Braşov.
Soborul de preoţi şi diaconi condus de PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a oficiat slujba de Te-Deum, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul minunat făcut credincioșilor din Arhiepiscopia Sibiului, care pot săruta Brâul Maicii Domnului chiar în această perioadă de înălțare sufletească a Postului Mare, mai mult decât atât, chiar în preajma Praznicului Bunei Vestiri.
PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a transmis celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. A urmat un cuvânt din partea delegației greceşti care a mulțumit pentru primirea frumoasă, iar protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, a mulțumit la rândul său atât oaspeţilor din Grecia cât şi ierarhului şi preoţilor prezenţi.
„În aceste zile, Braşovul este în mare sărbătoare, având bucuria să primim spre închinare o parte din Brâul Maicii Domnului, păstrat la Mănăstirea Kato Xenia. Am primit acest dar timp de trei zile cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi a Înaltpreasfinţitului Ignatios de Volos. Rândul de credincioşi nu s-a întrerupt decât în timpul nopţii, iar oamenii sunt foarte bucuroşi că au primit acest dar duhovnicesc. Brâul Maicii Domnului este cea mai veche relicvă creştină alături de Sfânta Cruce. Cinstirea lui este de fapt cinstirea Maicii Domnului şi implicit a Fiului lui Dumnezeu, născut din Sfânta Fecioară pentru mântuirea noastră ”, a spus pr. Dănuţ-Gheorghe Benga.
Racla va fi adusă mâine la Sibiu
Racla cu Brâul Maicii Domnului rămâne spre închinare la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Braşov până joi, 24 martie, când delegaţia din Grecia va sosi la Sibiu, la ora 10.00. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de IPS Mitropolit Laurenţiu şi slujitorii Catedralei Mitropolitane, iar credincioşii din oraş şi din împrejurimi vor avea posibilitatea să se închine sfântului odor până sâmbătă, 26 martie, la ora 10.00.
Catedrala mitropolitană va fi deschisă în această perioadă de la ora 6.30 până la miezul nopţii, iar dacă vor exista pelerini care doresc să se închine şi după miezul nopţii, locaşul de cult va fi deschis până când toţi credincioşii vor cinsti Brâul Maicii Domnului.