„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Brâul Maicii Domnului va fi adus la Braşov şi Sibiu
Credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului au posibilitatea să cinstească o parte din Brâul Maicii Domnului, adus în perioada 21-26 martie la Braşov şi Sibiu. Catedrala mitropolitană din Sibiu va fi deschisă până la miezul nopţii, pentru ca mulţimile de credincioşi să aibă posibilitatea să cinstească sfintele relicve.
Delegaţia de la Mănăstirea Kato Xenia, Mitropolia de Volos, Grecia, va sosi la Braşov luni, 21 martie, la ora 13.00, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului. Credincioşii vor avea posibilitatea să se închine până miercuri, 23 martie, la ora 22.00.
Delegaţia din Grecia va fi primită la Catedrala mitropolitană din Sbiu pe 24 martie, la ora 10.00, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi un sobor de preoţi şi diaconi, după care va fi oficiat un Te Deum. Credincioşii vor avea posibilitatea să se închine în ziua de 24 martie până la miezul nopţii. Pe 25 martie, Catedrala mitropolitană va fi deschisă de la ora 6.30 până la orele 24.00, pentru ca toţi credincioşii să se închine la sfintele odoare, inclusiv în timpul Sfintei Liturghii oficiate la sărbătoarea Bunei Vestiri. Catedrala va fi deschisă şi după miezul nopţii dacă vor fi credincioşi care să se închine. Catedrala va fi redeschisă pe 26 martie la ora 6.30, iar la ora 10.00, delegaţia din Grecia va pleca spre Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti.
„O binecuvântare de la Dumnezeu”
Aducerea Brâului Maicii Domnului în Arhiepiscopia Sibiului va fi o sărbătoare duhovnicească deosebită pentru clerul şi credincioşii din eparhie, iar în cele şase zile sunt aşteptaţi şi pelerini din alte locuri ale ţării.
„Suntem bucuroşi şi mulţumitori Bunului Dumnezeu şi Maicii Preacurate pentru că, în această perioadă pregătitoare praznicului Bunei Vestiri, primim de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia, o relicvă sfântă, o parte din Brâul Maicii Domnului. Pietatea şi dragostea noastră faţă de Maica Preacurată sunt puternice şi cu atât mai mult cinstirea pe care o aducem în ziua de praznic va fi una specială. Este o binecuvântare de la Dumnezeu pentru noi toţi, vom întâmpina cu multă bucurie acest mare dar duhovnicesc şi sperăm să avem cu toţii şansa ca în ajunul Bunei Vestiri, în ziua praznicului când vom face Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană şi a doua zi dimineaţa să ne putem închina şi să ne bucurăm de binecuvântarea lui Dumnezeu care vine prin mijlocirea Maicii Preacurate şi prin această relicvă sfântă”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.