„În vremea aceea Iisus era ziua în templu și învăța, iar noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor. Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte. Iar
Busturile a 12 personalități transilvănene au fost prezentate la trei muzee din Sibiu
Muzeul Național Brukenthal din Sibiu a prezentat în mod oficial sâmbătă, 15 decembrie, busturile celor 12 personalități din comunitatea română și săsească alese în An Centenar pentru a fi omagiate pentru contribuția lor la dezvoltarea culturii și științelor, dar și pentru modul în care au marcat istoria Sibiului și a României.
Busturile vor fi expuse permanent în curtea interioară a Muzeului Brukenthal, la Muzeul de Istorie și la Muzeul de Istorie Naturală din centrul orașului, în cadrul proiectului „100 de ani de la constituirea Statului Național România – sute de ani de conviețuire”.
La evenimentul de prezentare a celor 12 busturi au participat conducerea Muzeului Brukenthal, prin directorul Sabin Luca, oficialități, profesori universitari, istorici și numeroși invitați și reprezentanți ai instituțiilor sibiene.
Arhiepiscopia Sibiului a fost reprezentată de consilierul cultural, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, care a transmis felicitările Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru această inițiativă de a cinsti personalitățile din comunitatea românească și săsească ale Sibiului ce au avut o contribuție importantă în dezvoltarea culturii și științelor.
Printre personalitățile omagiate se numără revoluționarul pașoptist Avram Iancu, cavalerul Hermann, legendarul întemeietor al Sibiului, medicul Christian Friedrich Samuel Hahnemann, creatorul unui sistem de medicină alternativă (homeopatia), cercetătorul și etnograful Cornel Irimie, creatorul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale din Dumbrava Sibiului, omul politic Iuliu Maniu și profesorul de istorie și arheologul Nicolae Lupu, fost director al Muzeului Brukenthal din Sibiu. Despre viața și activitatea acestor personalități au vorbit reprezentanți ai Muzeului Brukenthal și profesori de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.