„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie. Apoi le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: când înfrunzesc aceșt
Campania Oamenii Timpului a fost lansată și la Cluj-Napoca
Campania Oamenii Timpului RO+ a fost prezentată la Cluj-Napoca, ocazie cu care a fost prezentată şi componenţa juriului, care va alege, din sute de propuneri, zece personalităţi române care și-au dovedit excelenţa în diferite domenii de activitate. Astfel, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de teatru de la Sibiu, Beatrice Rancea, directorul Operei din Bucureşti, și jurnalistul Nicolas Don, vor face parte, alături de alte personalităţi, din Juriul Naţional, conform Agerpres.
Campania „Oamenii Timpului”, care are ca scop să răsplătească şi să promoveze cele mai importante personalități din viaţa culturală şi socială, a ajuns anul acesta la o dimensiune naţională, după ce prima ediţie a avut loc pe plan local, la Iaşi, iar a doua a fost una regională.
Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociaţiei Revistei „Timpul” şi beneficiază de o recunoaştere din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României: ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, a acordat Înaltul Patronaj Galei Oamenii Timpului RO+. De asemenea, Campania Oamenii Timpului RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.
Campania va cuprinde etapele de nominalizare, votul publicului, etapa de jurizare, iar la finalul anului vor fi acordate zece premii unor personalităţi sau organizaţii din plan local, naţional şi internaţional, care pe parcursul ultimului an şi-au dovedit excelenţa în diferite domenii. Ediţia a III-a a extins Campania la nivelul întregii ţări, precum şi în Republica Moldova, regiunea Cernăuţi şi diaspora. În acest scop au fost create opt centre de monitorizare în care vor funcţiona echipe de lucru, cu scopul de a asigura competiţiei un caracter unitar.
Publicul din România şi din afara ţării va avea posibilitatea de a face, pe o platformă, nominalizări pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării. La a II-a ediţie a Galei, au fost făcute 800 de nominalizări.