„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Campanie filantropică în Bihor
În Săptămâna Pătimirilor Domnului, studenții din anul al II-lea ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea au organizat o activitate filantropică desfășurată în câteva localități din județul Bihor.
Studenții au strâns o sumă de peste 3000 de lei împreună cu colegii lor de la facultate, cu care au pregătit, apoi, 30 de pachete cu făină, ulei, zahăr, griș, mălai, carne, ouă, dulciuri, suc și alte alimente. De asemenea, pachetele au fost completate cu cărți de rugăciuni și articole de îmbrăcăminte. Studenții au străbătut, apoi, localitățile Oradea, Sântion, Hidișelul de Sus, Ineu, Săbolciu, Dernișoara, Bistra, Aleșd, Peștere, Hotar, Girișul Negru și Sâmbăta, pentru a oferi pachetele unor persoane aflate în lipsuri materiale sau cu probleme de sănătate.
„În acest context, am putut remarca, cu strângere de inimă, sărăcia lucie a oamenilor obidiți de soartă, cunoscând familii monoparentale, familii cu câte patru, cinci până la nouă copii, copii cu deficiențe neuromotorii, orbi, suferind de paralizie sau de Sindrom Down, case locuite de bătrâni părăsiți și uitați de lume, familii dezbinate, dar și un orfelinat ce avea în grijă zece copii. Adevărata bucurie, pentru cei mai mulți, nu a constat în pachetele aduse, în care nu știau ce vor găsi, ci pur si simplu în bunătatea lui Dumnezeu Care, prin efortul nostru, le-a arătat cu gingășie și discreție că nu i-a uitat”, conform celor precizate de Andi Constantin Bacter, student anul II la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea.
De asemenea, studenții au discutat cu fiecare familie la care s-au oprit și au ascultat care sunt necazurile și suferințele cu care se confruntă aceste persoane.
„De asemenea, în fiecare casă am rostit rugăciuni alături de aceștia și am cântat imnele reprezentative acestei perioade (...) Acest pelerinaj duhovnicesc ne-a marcat, meditând pe drumul spre casă la chipurile copiilor timizi, la mâinile muncite ale părinților lor, la obrajii brăzdați de lacrimi ai celor suferinzi, la privirile deznădăjduite ale bătrânilor, la casele ciuruite de vânt”, a mai spus studentul Andi Constantin Bacter, conform Episcopiei Oradiei.