„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„Casa Betleem” din Făgăraș a fost sfințită
Noul centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, realizat de Societatea de Binefacere „Diakonia” din Făgăraș, a fost sfințit și inaugurat vineri 19 octombrie. Centrul va oferi servicii pentru copii și adulți cu dizabilități, sub îndrumarea personalului de specialitate. De asemenea, aici vor găsi îngrijire persoanele singure, nevoiașe sau bătrânii părăsiți de familie sau rude.
Centrul „Casa Betleem” a fost sfințit de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de Cornel Ursu, parohul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraș, în prezența personalului și a invitaților. PS Episcop Ilarion Făgărășanul a binecuvântat cu apă sfințită pe copiii aflați la diferite activități, în cadrul centrului.
La sfârșitul slujbei de sfințire au luat cuvântul: președintele „Diakonia” Făgăraș, preot evanghelic Johannes Klein; directorul executiv al organizației „agape e.V.”, Rüdiger Frodermann; Lothar Grimm, președinte „agape e.V”; Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Directorul executiv al „agape e.V.” Lockhausen din Germania, Rüdiger Frodermann a primit, din partea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, distincția „Ordinul Sfântul Ierarh Andrei Mitropolitul Transilvaniei”, înmânată de către PS Episcop Ilarion Făgărășanul. La final toți cei prezenți, copii și personalul au fost invitați la un bufet.
În anul 2014 la Diakonia a început un serviciu nou destinat sprijinirii familiilor cu persoane cu dizabilități, în cadrul căruia asistenții sociali sau medicali mergeau la domiciliul acestor persoane. Apoi, a fost creat acest centru, cu scopul de a oferi persoanelor cu dizabilități, copii și adulți, un loc în care să desfășoare activități și să socializeze. Aici au acces toate persoane din Făgăraș și din zonă care participă la programe educaționale și de terapie ocupațională. Sub egida „Viitorul nu este un loc care ne așteaptă, ci un proiect care se construiește”, Centrul de zi Făgăraș a fost edificat și dat în folosință în decursul a 18 luni.
În clădirea cu două nivele au fost amenajate și dotate spatii pentru socializare și ateliere de lucru: primul nivel este pregătit pentru copii, la parter este cu atelierul de tâmplărie și fierărie, iar la etajul 1 atelierul de croitorie și țesătorie care este destinat tinerilor și adulților cu dizabilități.
Centrul va oferi servicii pentru copii și adulți cu dizabilități sub îndrumarea asistenților sociali, psihologi specialiști clinicieni, specialiști în autism metoda Teach și Aba, asistente medicale, instructori de ergoterapie, maistru în prelucrarea lemnului și fierului. Vor găsi aici îngrijire persoanele singure, nevoiașii sau bătrânii părăsiți de familie sau rude, conform directorului executiv al centrului, ing. Gabriela Brătănescu.