„Zis-a Domnul pilda aceasta: Împărăția lui Dumnezeu este asemenea grăuntelui de muștar pe care, luându-l, un om l-a aruncat în grădina sa; și a crescut și s-a făcut copac, iar păsările cerului s-au
Căutare de comori la Veneția de Jos, Braşov
Mai mulți copii și tineri din satul Veneția de Jos, înscriși în programele „Centrului Cultural Ioan Cavaler de Pușcariu”, susținuți de membri activi ai comunității, organizează o căutare de comori în satul natal pentru a-și valorifica patrimoniul cultural moștenit de la înaintașii lor.
Activitatea de căutare a comorilor în satul Veneția de Jos este organizată cu scopul de a le arăta tinerilor patrimoniul prea puțin cunoscut din răsăritul Țării Făgărașului. Această valorificare culturală are la bază jocul ca modalitate de cunoaștere, şi, de asemenea, promovează petrecerea timpului liber al copiilor împreună cu părinții lor, astfel încât să petreacă Ziua Copilului împreună, în familie.
„Joi, 1 iunie, între orele 10.00-13.00, un număr de 40 de copii împărțiți în opt echipe vor avea de parcurs trasee diferite pe străzile din satul Veneția de Jos. Cei care vor parcurge cel mai bine traseul, care vor colecta toate indiciile și care vor respecta regulamentul, şi vor ajunge și primii la comoară, vor fi recompensați cu premii, precum și cu o bogată cunoaștere a patrimoniului venețian”, a spus prof. Petruța Socaciu, unul dintre organizatorii evenimentului. Participanții la vânătoarea de comori trebuie să aibă între 13 și 17 ani (clasele VII-X) și să să înscrie prin email la petrasuciu@yahoo.com sau la telefon 0762/782820.
„Rural treasure Hunting” este un proiect finanţat de YouthBank, un program implementat de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, iar la nivel de rețea este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor. Echipa de implementare a jocului este formată din elevii Gabriela Cornea, Krisztina Balasz, Diana Cozac, Sebastiana Gafton, Anna Maria Dragomir. Voluntarii evenimentului sunt Georgiana Popeneciu, Daria Popeneciu, Dragoș Stoica și Radu Joantă, precum și adulți din comunitate și membri ai Centrului ,,Ioan Cavaler de Pușcariu”. Proiectul este susținut la nivel local de Parohia Ortodoxă Veneția de Jos și Primăria și Consiliul Local Părău, judeţul Braşov.