„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cercul pastoral Mocod în Suplai - Poienile Zăgrei, Protopopiatul Năsăud
Preoţii din cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit în filia Suplai a Parohiei Poienile Zagrei din Protopopiatul Năsăud. În biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în prezenţa numeroşilor credincioşi, soborul preoţilor slujitori, alături de parohul Ovidiu-Teodor Oltean, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.
Evenimentul a fost aşteptat cu multă bucurie de credincioşii de la poalele Ţibleşului, care o au ocrotitoare pe Maica Domnului şi care, în fiecare an, în această perioadă îşi serbează hramul bisericii.
În cuvântul rostit la sfârşitul Tainei Sfântului Maslu, pr. Vasile Dan de la Parohia Mocod a vorbit celor prezenţi despre conştiinţa morală şi a subliniat că ea este glasul lui Dumnezeu în sufletul credinciosului, un îndemn discret care-l îndeamnă la împlinirea legii morale. Tocmai de aceea „avem datoria de a păstra conştiinţa totdeauna curată şi de a o ţine în stare trează prin rugăciune, post, împărtăşirea cu Sfintele Taine şi cunoaşterea învăţăturii creştine”, a concluzionat părintele Dan Vasile.
Evenimentul, al patrulea din acest an, se încadrează în activitatea misionară a cercului preoţesc Mocod, precum şi în seria de manifestări prilejuite de sărbătoarea hramului în filia Suplai. Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc pastoral-misionar va avea loc în Parohia Nimigea de Sus, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci.
Biserica din Suplai, 40 de ani de istorie
Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Suplai, a fost construită între anii 1973-1975. Târnosirea bisericii a apărut ca o necesitate datorată înmulţirii numărului de locuitori şi implicit a numărului de credincioşi ortodocşi din localitate, biserica veche devenind neîncăpătoare pentru cei prezenţi la sfintele slujbe. Între anii 1984-1986, pereţii interiori ai bisericii au fost împodobiţi cu pictură executată în tehnica „tempera”. Tot în această perioadă s-au efectuat şi lucrări de reparaţii exterioare. Ca urmare a acestor lucrări, în data de 8 iunie 1986, biserica a fost sfinţită de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. În vecinătatea bisericii parohiale se păstrează vechea biserică ce datează din anul 1711, construită din lemnul rezultat din dărâmarea unei alte biserici ce data de la sfârşitul secolului al XIV-lea. Hramul acestei biserici este „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.