„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Concert aniversar al Coralei „Harmonia”, la Cisnădie
Corala „Harmonia” a Bisericii „Sfânta Treime” din orașul Cisnădie, județul Sibiu, a sărbătorit șapte ani de existenţă în cadrul unui eveniment aniversar la care au participat toţi iubitorii de muzică, preoţii şi credincioşii de la Biserica „Sfânta Treime”. Corala a fost un element de bază a activităţii bisericeşti organizând şi numeroase evenimente cu caracter caritabil - de strângere de fonduri în scop umanitar.
Cu ocazia aniversării celor şapte ani de existenţă, Corul „Harmonia” al Bisericii „Sfânta Treime” a susţinut un concert cu un repertoriul alcătuit din lucrări corale ale muzicii sacre şi laice, autohtone şi universale. De asemenea, în cadrul concertului au avut loc şi recitaluri de poezie.
Despre începuturile şi specificul activităţii celor 20 de membri ai corului mixt al Bisericii, Maria-Magdalena Schneider, dirijoarea coralei, a precizat: „Înfiinţată în anul 2009 de către preoţii Constantin Iacob şi Marius Ucă, corala Bisericii Ortodoxe «Sfânta Treime» din Cisnădie este rodul unei activităţi de diaconie socială. Ideea de bază a fost ca prin această activitate să fie cuprinşi enoriaşi cu dragoste de muzică, iar formaţia corală rezultată să presteze o muncă de educaţie culturală în sprijinul comunităţii. Repertoriul coral cuprinde compoziţii muzicale ale muzicii ortodoxe care înfrumuseţează Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”.
Corala a fost un element de bază al activităţii bisericeşti, organizând şi numeroase evenimente cu caracter caritabil - de strângere de fonduri în scop umanitar, prezenţe muzicale la azilul pentru persoane cu dizabilități din localitate, orfelinat, Centru de copii „Arca lui Noe” şi alte acţiuni, conform celor precizate de dirijoarea Maria-Magdalena Schneider.
„Pentru membrii coralei repetiţiile sunt un mod de a învăţa permanent şi un tratament împotriva singurătăţii. Comunicarea, solidaritatea, cunoaşterea reciprocă, prietenia sunt liantul care consolidează scopul pentru care această activitate a fost fondată. Prezenţa la activităţile Bisericii este un mijloc de culturalizare prin muzică”, a mai menţionat dirijoarea Coralei „Harmonia”. Evenimentul aniversar a fost realizat cu implicarea celor doi parohi, Ştefan Scarlat şi Cătălin Crişan, care au felicitat membrii coralei, le-au oferit flori şi un album omagial. Nu în ultimul rând, evenimentul aniversar a avut şi o latură filantropică, ocazie cu care s-a făcut o colectă în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea unor daruri ce vor fi oferite la sărbătoarea Naşterii Domnului.