„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Concert caritabil la Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie
La Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie a avut loc un concert caritabil de muzică populară „Dragi mi-s cântecele mele”, susţinut în pridvorul bisericii de corala „Harmonia” a bisericii. Donaţiile primite din partea credincioşilor la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în urma unei colecte anterioare cât şi cele din seara concertului au fost folosite în vederea achiziţionării de rechizite şcolare pentru cei 35 de copii de la Centrul de zi „Arca lui Noe”.
La îndemnul parohilor Fănel Scarlat şi Cătălin Crişan, corala Bisericii „Sfânta Treime”, condusă de dirijoarea Maria-Magdalena Schneider, împreună cu membrii corului, au oferit un concert de muzică populară din diferite zone ale ţării. Îmbrăcaţi în straiele româneşti, coriştii Bisericii „Sfânta Treime” au prezentat un „repertoriu coral care a fost alcătuit din piese nemuritoare ale muzicii vechi populare româneşti din toate zonele tradiţional-folclorice, conform celor precizate de părintele Cătălin Crişan.
„Fiind a nu știu câta generație de țărani orășenizaţi, amintindu-ne de unde am plecat și ce-am pierdut prin plecarea în lume, am redeschis lada de zestre a strămoșilor noștri și am dat de nestematele cântecului, portului, jocului și meșteșugului tradițional. Toate purtătoare ale trăirilor și harurilor omenești în implacabila roată a vieții. Cântând piese de neuitat, purtătoare ale parfumului epocii în care s-au plămădit, nădăjduim să molipsim și alte suflete sensibile la frumos, să facem cunoscut și altora tezaurul nostru și puterea de creație românească”, a spus dirijoarea corului, Maria-Magdalena Schneider.
„Din tinda bisericii şi din dragoste pentru semeni, acest mic concert a încercat să delecteze auditoriul, iar mai presus de toate să întindă o mână de ajutor prin fondurile donate de ascultători copiilor din Centrul «Arca lui Noe» din oraşul Cisnădie, în total 1500 de lei. Parohiile Cisnădie II şi IV împreună cu credincioşii prezenţi şi-au arătat încă o dată dragostea creştină faţă de cei aflaţi în nevoinţă. În această atmosferă de sărbătoare, aducem calde mulţumiri coralei, bunilor creştini care prin prezenţa lor au făcut să se finalizeze scopul acestui concert. Este doar un început. Nădăjduim ca şi în alte împrejurări să împletim plăcutul cu utilul, şi spre bucuria altor semeni, şi spre slava lui Dumnezeu”, a spus părintele Fănel Scarlat.
Astfel, donaţiile primite din partea credincioşilor la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în urma unei colecte anterioare cât şi cele din seara concertului au fost folosite în vederea achiziţionării de rechizite şcolare pentru cei 35 de copii din Centrul de zi „Arca lui Noe”.
„Fie că provin din familii monoparentale, fie că se confruntă cu probleme socio-economice, copiii sunt foarte sensibili la problemele familiale și rămân marcați întreaga lor viață de situațiile de risc întâlnite la vârstele fragede ale copilăriei. Tocmai de aceea Centrul de zi «Arca lui Noe» vine în sprijinul celor 35 de copii”, a spus Daniela Florescu Nicula, coordonator al activităţilor.
Evenimentul s-a încheiat printr-o vizită a celor doi preoţi parohi în mijlocul copiilor, ăn cadrul căreia a avut loc şi o slujbă de sfinţire a centrului „Arca lui Noe”.
În această acţiune cultural-filantropică, alături de credincioşii şi preoţii Bisericii „Sfânta Treime” s-au alăturat şi preoţii Bisericii „Sfântul Nicolae”, parohii Laurenţiu Broscăţeanu şi Nicolae Vintilă.