„În vremea aceea a venit Iisus cu ucenicii Lui în pământul Iudeei și stătea cu ei acolo și boteza. Și boteza și Ioan în Enon, aproape de Salim, pentru că erau acolo ape multe, și veneau și se botezau,
Concert de muzică folclorică susținut de Corul „Armonia” la Cluj-Napoca
În sala „Auditorium Maximum” a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca, a avut loc un concert extraordinar de muzică folclorică susținut de Corul bărbătesc „Armonia” din Constanța și a Orchestrei „Muzica Divertis”, dirijor arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru, în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al satului românesc”.
Concertul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care, în deschiderea concertului, le-a adresat celor prezenți un gând duhovnicesc, vorbindu-le despre valorile și importanța satului românesc.
Membrii coralei și ai orchestrei au susținut un program cu prelucrări folclorice din mai multe zone ale țării și cu cântece patriotice. Orchestrația a fost semnată de Valeriu Cașcaval și Ion Croitor, conducătorul artistic fiind Anton Slavici.
La final, gazda evenimentului, Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II, a mulțumit tuturor pentru prezență și a motivat organizarea acestui spectacol, precum și proiectele viitoare care se vor desfășura pe parcursul anului 2019, sub egida „Din suflet pentru satul românesc”: „Acest concert face parte din proiectul «Din suflet pentru satul românesc», care se desfășoară în baza unui parteneriat încheiat între cele 49 de parohii din municipiul Cluj-Napoca și tot atâtea parohii din mediul rural din Arhiepiscopia Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Activitățile din cadrul parteneriatului cuprind mai multe sectoare de activitate bisericească: liturgic, social, cultural, catehetic, cu tinerii și copiii”.
Evenimentul a fost prezentat de Grigore Sâmboan, redactor-șef la Radio „Renașterea” și consultant artistic în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Spectacolul a fost organizat de Protopopiatul Cluj II, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, al Universității „Babeș-Bolyai” și al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, în cadrul „Anului omagial al satului românesc”.