„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Concert de muzică folclorică susținut de Corul „Armonia” la Cluj-Napoca
În sala „Auditorium Maximum” a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca, a avut loc un concert extraordinar de muzică folclorică susținut de Corul bărbătesc „Armonia” din Constanța și a Orchestrei „Muzica Divertis”, dirijor arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru, în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al satului românesc”.
Concertul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care, în deschiderea concertului, le-a adresat celor prezenți un gând duhovnicesc, vorbindu-le despre valorile și importanța satului românesc.
Membrii coralei și ai orchestrei au susținut un program cu prelucrări folclorice din mai multe zone ale țării și cu cântece patriotice. Orchestrația a fost semnată de Valeriu Cașcaval și Ion Croitor, conducătorul artistic fiind Anton Slavici.
La final, gazda evenimentului, Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II, a mulțumit tuturor pentru prezență și a motivat organizarea acestui spectacol, precum și proiectele viitoare care se vor desfășura pe parcursul anului 2019, sub egida „Din suflet pentru satul românesc”: „Acest concert face parte din proiectul «Din suflet pentru satul românesc», care se desfășoară în baza unui parteneriat încheiat între cele 49 de parohii din municipiul Cluj-Napoca și tot atâtea parohii din mediul rural din Arhiepiscopia Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Activitățile din cadrul parteneriatului cuprind mai multe sectoare de activitate bisericească: liturgic, social, cultural, catehetic, cu tinerii și copiii”.
Evenimentul a fost prezentat de Grigore Sâmboan, redactor-șef la Radio „Renașterea” și consultant artistic în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Spectacolul a fost organizat de Protopopiatul Cluj II, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, al Universității „Babeș-Bolyai” și al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, în cadrul „Anului omagial al satului românesc”.