„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Concurs interjudețean la SAMUS Cluj-Napoca
La Liceul Tehnologic Special SAMUS din Cluj-Napoca s-a desfăşurat a VI-a ediţie a proiectului concurs interjudeţean „Icoana Sfântului Andrei – prilej de întâlnire”, la care au participat peste 250 de elevi şi profesori. Proiectul s-a desfăşurat pe şase secţiuni: expoziţie de icoane pe sticlă, desene şi postere, poezii, referate, prezentări power point despre viaţa şi activitatea Sfântului Apostol Andrei, precum şi colinde tradiţionale şi scurte scenete care vestesc Naşterea Domnului. Activităţile proiectului au început cu un moment de rugăciune săvârşit de părintele profesor Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, alături şi pe părintele Rareş Prunean de la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca. Răspunsurile au fost date de un grup de studenţi teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Elevii înscrişi la concurs au fost repartizaţi pe secţiuni. La secţiunea de colinde şi scenete religioase au participat elevi din Sîngeorz Băi, Băişoara, Chinteni, Apahida şi de la șapte şcoli din Cluj-Napoca. Juriul a fost format din lect. univ. dr. Anca Spătar de la Facultatea de Muzică din Oradea - preşedinte, prof. Sergiu Negrean de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” şi părintele Rareş Prunean de la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca. La celelalte secţiuni au participat elevi din judeţele Alba, Bihor, Sălaj, Iaşi şi opt şcoli din Cluj-Napoca. La încheierea activităţilor, pr. prof. Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, i-a îndemnat pe elevi să păstreze zestrea spirituală şi tradiţiile poporului român ca pe o moştenire ce nu trebuie uitată și să întâmpine aşa cum se cuvine marele praznic al Naşterii Domnului.