„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Concursul cu expoziţie „De la Florii, la Înălţare!“
În Parohia „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca a avut loc a VI-a ediţie a concursului de creaţie „De la Florii, la Înălţare!“. La acest concurs toate lucrările de la secţiunea literatură şi artă-creştină au fost expuse în demisolul Bisericii „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca, în spaţiul destinat Centrului liturgic şi catehetic „Theophania“.
Anul acesta, la concursul de creaţie „De la Florii, la Înălţare!“ au participat elevi din următoarele unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială „Ioan Bob“, Liceul Teoretic „Avram Iancu“, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai“, Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu“, Liceul Tehnologic Special „Samus“, Şcoala Primară Dumbrava, Şcoala Gimnazială „Ene Grapini“ comuna Şanţ, judeţul Bistriţa. S-au înscris în concurs un număr de 217 lucrări, pe trei secţiuni.
„La secţiunea de cunoştinţe religioase - elevii claselor a IV-a, prin programa de la clasă, L-au însoţit pe Domnul Hristos de la Intrarea Sa în Ierusalim, prin Săptămâna Patimilor, până la Înălţarea Sa la cer. La secţiunea literatură, copiii au participat cu poezii, compuneri sau eseuri. La secţiunea artă creştină, cel mai vast sector al concursului, copiii au participat cu icoane, desene, felicitări, ouă încondeiate, machete, copăcei, precum şi panouri decorative“, a spus prof. Voichiţa Rus de la Şcoala Gimnazială „Ioan Bob“ Cluj-Napoca.
Premii pentru toţi participanţii
Ca în fiecare an, profesorii evaluatori din comisiile de jurizare, au hotărât ca toate lucrările înscrise în concurs să fie premiate pentru ingeniozitatea, creativitatea şi trăirea creştină de care au dat dovadă cei care le-au executat. Elevii participanţi pregătiţi îndeaproape de profesori, s-au încadrat în limitele de vârstă, de la clasa pregătitoare, până la cele de liceu. Profesorii care s-au ocupat de elevi la acest concurs sunt: Felicia Bărbos, Mihaela Gorcea, pr. Vasile Gorcea, Eugenia-Mariana Ilea, Grigore Mănarcă, Anca Vasiu Anca ş.a., conform celor precizate de prof. Voichiţa Rus, de la Şcoala Gimnazială „Ioan Bob“ Cluj-Napoca.
„Chiar dacă la începutul acestui an ne-am confruntat cu nenumărate probleme pe tema religiei, eu am speranţa că aceşti elevi, care au reuşit să împletească atât de firesc trăirea lor sufletească şi să o transpună în lucrări, iar alţii să se adâncească în studiul Noului Testament pentru a înţelege mai bine Jertfa Domnului, vor duce mai departe flacăra credinţei prin cuvânt şi faptă. Mulţumim, ca în fiecare an, părintelui paroh Titus Moldovan pentru deschiderea faţă de astfel de activităţi, pentru susţinerea morală şi mai ales financiară, pentru ca acest concurs să se desfăşoare“, a spus prof. Voichiţa Rus, de la Şcoala Gimnazială „Ioan Bob“ Cluj-Napoca. De asemenea au fost adresate mulţumiri tuturor profesorilor, atât din gimnaziu cât şi din învăţământul primar, care au găsit răgazul, printre multele activităţi de la finalul anului şcolar, să pregătească elevii, şi nu în ultimul rând elevilor participanţi la concurs, conform celor precizate de prof. Voichiţa Rus.