„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate” la final, în Episcopia Sălajului
La faza pe Eparhie, în Episcopia Sălajului, lucrările care au participat la Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate” a fost evaluate, în conformitate cu metodologia la această etapă, de o comisie numită de către Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, și formată din părintele Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, părintele Cosmin Porcar, profesor de religie, profesoara de limba și literatura română Topan Bogdana, profesoara de desen Simoc Diana.
În urma jurizării, locul I a revenit proiectului intitulat „Uniți în libertate” - Parohia „Înălțarea Domnului” Zalău, coordonator pr. Gabriel Gârdan, prof. Ionuț Ciocmărean, prof. Marinela Tiran, prof. Anca Sulumete și prof. Dana Rus.
Locul II a fost acordat proiectului „Uniți sub tricolor, uniți sub Dumnezeu”, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Sălăjeni, coordonator pr. Florin Hosu, prof. Adriana Bârsan, prof. Marilena Tiran. Locul III a fost obţinut de proiectul „Unitatea de neam și credință a românilor sursă de părtășie a înțelepciunii divine” Parohia Hida, coordonator prof. pr. Călin Matei, prof. Rodica Sur și prof. Dănuț Sur. Locul IV a fost obţinut de proiectul „Unirea: libertate și unitate”, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Gâlgău Almașului, coordonator pr. Petru Lucăcel, prof. Anca Rus și Cornelia Mureșan. Locul V a fost obţinut de proiectul „Unire în suflet și simțiri”- Parohia „Cuvioasa Parascheva” Șimleu Silvaniei, coordonator pr. Ioan Taloș și prof. Marius Pop. Locul VI a fost obţinut de proiectul „Uniți în credință și fapte bune”– Parohia Preoteasa, coordonator pr. Claudiu Popiț și prof. Maria Popiț. Locul VII a fost obţinut de proiectul „Pentru unitatea eclezială și pentru demnitatea națională”, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Jibou, coordonator pr. Daniel Baboș și prof. Dinu Andrecuț. Locul VIII a fost obţinut de proiectul „Înviați în credință și libertate”, Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Rus, coordonator pr. Alexandru Bande. Locul IX a fost obţinut de proiectul „1 decembrie 1918”– „Parohia Nașterea Maicii Domnului Hereclean”, coordonator pr. Andrei Urs. Câştigătorii Locului I, vor reprezenta Episcopia Sălajului la hramul Catedralei patriahale de la Bucureşti, în data de 21 mai, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.
Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate” s-a adresat copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.
Scopul concursului a fost acela de a cultiva dragostea de țară și de Biserică și de a-i educa pe copii în sensul valorificării tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale.