„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Concursul „Spune povestea locului tău”, adresat elevilor ardeleni
Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească PhiloHistorRiSs organizează în perioada 13-14 mai, la Facultatea de Istorie și Filosofie, în Cluj-Napoca, ediția a II-a a Concursului „Spune povestea locului tău”, dedicat liceenilor din județele Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare. Concursul „Spune povestea locului tău” are ca scop diseminarea subiectelor ce aparțin disciplinei istoriei și istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor.
În organizarea concursului sunt implicați ca parteneri: Universitatea „Babeș-Bolyai”, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” ş.a.
Desfășurarea concursului cuprinde două etape: trimiterea unei lucrări scrise pe o temă de istorie locală şi susținerea orală a lucrării (pe echipe de câte maximum două persoane sau individual). Elevii au posibilitatea de a alege subiectul abordat (un monument, un eveniment, o personalitate, o epocă etc. din locul natal sau şcolar al acestuia, cu condiția ca locul prezentat să fie din județele de provenienţă). Lucrările se trimit până în data de 24 aprilie 2016, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com, cu subiect Concurs pentru liceeni și menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană). Lucrările vor fi selectate de o comisie de corectare formată din profesori și studenți ai Facultății de Istorie și Filosofie, iar rezultatele vor fi transmise prin e-mail, până în data de 1 mai. Numărul lucrărilor selectate va fi de 10. Susținerea orală a lucrării se va desfășura la Facultatea de Istorie și Filosofie, în Cluj-Napoca, în perioada 13-14 mai. Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj-Napoca pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative: workshop „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului.