„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Dej
La Dej a avut loc în 16 mai conferinţa de primăvară a preoţilor din Protopopiatul Dej, la care a participat şi Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită în biserica Parohiei Dej I, de către preoții Protopopiatului Dej, după care a avut loc slujba de Te-Deum, în prezența ierarhului. Conferința „Sate şi oameni. Practici, discursuri şi politici culturale” a avut loc în Sala „Protopop Teofil Herineanu”, fiind susținută de dr. Cosmina Timoce-Mocanu, cercetător științific la Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Române Filiala Cluj. Părintele Mitropolit Andrei a ilustrat satul tradițional românesc, oglindit în poeziile poeților români.
Cu acest prilej a fost prezentat dascălul dejean prof. Iosif Bâtiu, de către pr. Pop Silviu, care a evidențiat dragostea față de școala românească și elevi și activitatea monografică a profesorului. Pr. Tecar Sabin a prezentat o poezie proprie, în care a fost evocat satul românesc.
Pr. Bogdan Ivanov, consilier cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a transmis noutățile administrative, iar la final, protopopul Ioan Buftea a îndemnat preoții „să fie la înălțimea demnității înaintașilor care au slujit atât satul românesc, cât și Biserica Străbună”.