„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferința „Împreună pentru România Creștină”, la Sibiu
Platforma civică apolitică „Împreună” a organizat sâmbătă, 17 noiembrie, Conferința Națională „Împreună pentru România Creștină”, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene „ASTRA” din Sibiu. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Au fost prezenți la Sibiu oameni implicați în activitățile Platformei „Împreună” care adună în prezent peste 490 de ONG-uri din România. Reprezentanții Platformei „Împreună” și-au propus să deschidă prin evenimentul de la Sibiu o serie de conferințe și întâlniri în mai multe locuri din țară în cadrul cărora să discute și să planifice dezvoltarea unei mișcări civice creștine în România, apărătoare a valorilor tradiționale creștine.
Avocata Ana-Corina Săcrieru a prezentat, la început, contextul în care Platforma „Împreună” își începe activitatea la nivel național: „Noi, creștinii, am ajuns să avem nevoie să aducem aminte societății în care și noi trăim, pe care și noi o formăm, în care și inimile noastre bat, în care și mințile noastre slujesc adevărului acestei țări, să aducem aminte acestei societăți că avem dreptul să ne apărăm valorile, că avem dreptul să ni le exprimăm, că avem dreptul să le transmitem mai departe copiilor noștri, că avem dreptul să ne creștem copiii, nu altfel decât așa cum spune Carta fundamentală privind drepturile în Uniunea Europeană a Drepturilor Omului, adică potrivit convingerilor noastre religioase, filosofice și pedagogice”.
IPS Mitropolit Laurențiu i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul Bisericii în acțiunile de apărare a valorilor românești și creștine în societatea actuală: „Această Platformă trebuie să fie o lucrare pozitivă. Biserica nu are ușile închise, ci le deschide pentru oricine, dar să nu vină și să încerce să impună alte învățături sau moralitate decât cele aduse de Mântuitorul Iisus Hristos. Avem o șansă de a ne ruga pentru unitatea noastră, pentru ajutorul pe care să ni-L dea Dumnezeu, pentru că Dumnezeu lucrează prin noi. Să nu așteptăm minuni, pentru că minunile se realizează prin ceea ce facem noi. Trebuie să arătăm dragoste împrejurul nostru”.
În a doua parte a conferinței, scriitorul Mihai Gheorghiu a prezentat obiectivele Platformei „Împreună”, o mișcare de susținere a demersurilor civice de apărare a valorilor creștine din România: „Prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din Biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie în Anul Centenarului Marii Uniri că suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm”. Conferințe similare celei de la Sibiu vor fi organizate și în alte orașe din România.