„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferinţă preoţească la Braşov
La Biserica „Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului a avut loc marţi, 12 aprilie, a doua conferinţă preoţească de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului, prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
La conferinţă au participat preoţii din Protopopiatul Braşov, Protopopiatul Bran-Zărneşti şi Protopopiatul Săcele. Invitatul special din cadrul întâlnirii a fost pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. De asemenea, în prezidiu s-au aflat cei trei protopopi, Dănuţ-Gheorghe Benga, Gheorghe Colţea şi Sorin Şerban. Discuţiile din cadrul conferinţei preoţeşti s-au axat pe comunicarea cu tinerii şi misiunea Bisericii în rândul acestora, în contextul „Anului omagial al educaţiei tineretului ortodox” în Patriarhia Română.
În prelegerea sa, părintele Constantin Necula a vorbit preoţilor despre comunicarea cu tinerii din comunităţile păstorite şi despre mijloacele misionare prin care Biserica poartă de grijă acestei categorii de credincioşi. De asemenea, părintele Necula a vorbit despre tendinţele societăţii actuale de a devaloriza spaţiul şi de comunica mai mult prin intermediul mijloacelor moderne.
„Asistăm la o supraaglomerare informativă. Ţineţi cont în misiunea dumneavoastră că oamenii pe care îi avem în Biserică au impresia că ştiu mai mult decât noi, toţi sunt foarte atenţi la ceea ce spunem şi orice scamă de pe reverendele noastre este detectabilă”, a spus părintele Constantin Necula.
În cea de a doua parte a conferinţei au fost susţinute trei referate legate de aspectele practice ale misiunii în rândul tinerilor şi de comunicarea eficientă cu aceştia.
„În cadrul celor trei referate elaborate de cei trei conferenţiari, preoţi din Protopopiatul Braşov, din Protopopiatul Bran-Zărneşti şi din Protopopiatul Săcele, au fost prezentate câte o temă legată de dialogul cu tinerii, de rolul duhovnicului în educaţia tinerilor şi de parohia şi educaţia tinerilor”, ne-a spus protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga.
În cadrul conferinţei au fost discutate şi probleme de ordin administrativ şi legate de viaţa parohiilor din Arhiepiscopia Sibiului. IPS Mitropolit Laurenţiu le-a mulţumit preoţilor pentru activităţile cu tinerii desfăşurate în parohiile braşovene şi i-a îndemnat să continue şi să extindă aceste programe catehetice şi misionare.