„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferință preoțească la Huedin
Conferinţa preoţească de primăvară din Protopopiatul Huedin s-a desfășurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a fost însoțit de la Centrul Eparhial de pr. prof. dr. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca şi de arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopie. După oficierea unui slujbe de Te-Deum în capela „Sfinții Trei Ierarhi” a protopopiatului, ierarhul a acordat premii și diplome copiilor care au participat la proiectul „Icoana – cuvânt în culori”. Acest proiect care a avut ca obiectiv familiarizarea tinerilor cu icoana ortodoxă, atât cea pe sticlă, caracteristică spiritualităţii româneşti, cât şi cea pe lemn, realizată în stilul bizantin, a fost coordonat de pr. Tudor Petrovici și de preoteasa Mirela Lupuţan Mirela, în colaborare cu profesoara de religie Greble Gabriela. În prima serie a proiectului au participat 20 de elevi, din clasele a VII-a.
În sala de conferinţe a protopopiatului, pr. prof. Ioan Bizău a susţinut o amplă prelegere în care a subliniat faptul că icoana este una dintre cele mai importante realizări ale spiritului românesc, iar Paracletul sau Duhul Sfânt este unicul iconar. „El este Cel ce face Liturghia, iar împreună cu Mântuitorul Arhiereu inserează împărăția cerească în structurile acestei lumi. Icoana contribuie la vizualizarea împărăției cerurilor în această lume”. De asemenea, părintele profesor a mai afirmat că imaginea este mai puternică decât cuvântul. Au urmat dezbateri pe tema prezentată, apoi arhim. Dumitru Cobzaru a comunicat preoților ultimele decizii ale Permanenței eparhiale.