„În vremea aceea Iisus era ziua în templu și învăța, iar noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor. Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte. Iar
Conferinţa preoţilor din protopopiatele Cluj I şi Cluj II
Preoţii din Protopopiatul Cluj I şi Cluj II au participat joi, 8 octombrie, la conferinţa preoţească de toamnă, care a avut loc în Campusul Universitar „Nicolae Ivan” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Întâlnirea preoţilor a debutat cu o slujbă de Te Deum săvârşită în capela „Sfântul Nicolae" a instituţiei. La conferinţă a fost prezent Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a adresat preoţilor un cuvânt de învăţătură, în deschiderea lucrărilor, amintind de importanţa subiectului dezbătut în cadrul conferinţelor preoţeşti de toamnă, în cadrul „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii” în Patriarhia Română. Astfel, după ce în prima parte a anului a fost dezbătută în conferinţe tema Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi, în cea de a doua parte a anului a fost abordată o temă legată de misiune, prin marii părinţi ai Bisericii, aşa cum a fost Sfântul Ioan Gură de Aur, după cum a precizat ierarhul.
Conferinţa cu tema „Sfântul Ioan Gură de Aur, misionarul credibil”, a fost prezentată de pr. lect. dr. Adrian Podaru, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. De asemenea, în cadrul conferinţei au fost amintite chipuri de păstori din perioada interbelică, precum şi din perioada postbelică, în Biserica Ortodoxă din această zonă, după cum a precizat Dan Hognogi, protopopul de Cluj I.