„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Conferinţa „România pentru familie”, la Sibiu
În Sala Mare a Cercului Militar din Sibiu a avut loc luni, 4 aprilie, o conferinţă despre familie şi rolul acesteia în societate. Invitaţii au fost pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, preşedintele Comitetului de iniţiativă al Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea.
Conferinţa a fost organizată de Coaliţia pentru Familie, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi Cercul Militar Sibiu. După cum au declarat organizatorii, prin acest eveniment s-a dorit aducerea în atenţia publicului a rolului esenţial pe care îl are familia în contextul social actual, ca instituţie sacră, fundamentată pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Încă de la începutul conferinţei, s-a evidenţiat modelul creştin de valori care poate conduce şi menţine familia la adevărata ei vocaţie, ca dar al lui Dumnezeu.
„Conferinţa de la Sibiu vine să completeze conferinţele organizate de Coaliţa pentru Familie în mai multe oraşe importante din ţară. Ele îşi propun să aducă în discuţie şi în faţa opiniei publice dezbaterea despre familie şi rolul ei poate mai important decât oricând în societatea românească. S-a vorbit despre valori, despre ceea ce înseamnă familia în România şi despre ce se doreşte a fi familia şi pe viitor”, a spus reprezentantul Coaliţiei pentru Familie din Sibiu, Alexandru Dădârlat.
„Familia este sfântă, nu este negociabilă”
La conferinţă au participat peste 500 de oameni interesaţi de acest subiect, între aceştia numărându-se mulţi preoţi şi credincioşi din parohiile sibiene, dar şi numeroşi elevi şi studenţi. În prelegerea sa, Mihai Gheorghiu a vorbit despre iniţiativa de revizuire a articolului din Constituţia României cu privire la definirea familiei ca unirea dintre un bărbat şi o femeie. „Miezul fierbinte al acestui lucru este apărarea pentru ziua de azi şi pentru ziua de mâine a copiilor şi nepoţilor noştri. Această revoluţie culturală, această schimbare a modului de viaţă, această deraiere a valorilor pe ei îi vizează”, a spus Mihai Gheorghiu.
Jurnalistul Ioan Şolea a vorbit participanţilor despre chemarea pe care o are familia creştină în contextul actual din societatea românească, şi despre susţinerea iniţiativei de schimbare a Constituţiei României.
„Această iniţiativă ne-a dat prilejul de a ne întâlni, de a ne cunoaşte, de a lucra împreună, de a învăţa cum să fim cetăţeni astăzi. Ne-a pus la lucru, cu alte cuvinte, şi ne-a pus împreună, pentru familie”, a spus Ioan Şolea.
Părintele Constantin Necula a evidenţiat în cuvântul său sfinţenia familiei şi eforturile de apărare a valorilor creştine în societatea noastră.
„Coaliţia pentru Familie este al doilea efort ecumenic al României, după cel de menţinere a orei de religie în şcoli. Este cea mai bună lecţie că înaintea lui Dumnezeu catolici, greco-catolici, baptişti, penticostali, ortodocşi, îndrăznesc să spun că şi cei ai Vechiului Testament şi ici acolo chiar cei ai Coranului, care au semnat, sunt pe deplin de acord că Dumnezeului Căruia îi slujim, familia este sfântă, nu este negociabilă. (…) În acest context familia este prioritară şi noi stăm unii lângă alţii, nu stăm unii în faţa duşmanilor. Nu duşmanii ne-au unit, ci Hristos. El este Cel care ne pune pe toţi laolaltă ca să le arătăm duşmanilor că duşmăniile noastre nu ţin de structurile intime ale credinţei, familia fiind una dintre ele. Există o teribilă campanie împotriva demnităţii umane şi libertăţii umane. Când negi unui copil ideea de tată şi mamă, îi negi libertatea de a fi tată sau mamă; este discriminare în însăşi existenţa conceptului”, a subliniat părintele Constantin Necula.